Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Δεν θα βάλουν μπάρες στις ζωές μας!

Παίρνοντας το μετρό καθημερινά όλοι έχουμε δει τις ηλεκτρονικές μπάρες που έχουν εγκατασταθεί σε αυτό. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι ακόμα σε λειτουργία και πάλι στόχος τους είναι να μας τρομάξουν και μόνο με την παρουσία τους.         

Όχι δεν πρόκειται για ένα κακό αστείο!  

Σαν να μην έφταναν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειες μας από τις βάρβαρες  αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ, ήρθε τώρα να προστεθεί σε αυτά και η εγκατάσταση μπαρών στο μετρό, δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις για το πιο πληττόμενο κομμάτι των φοιτητών, τους άνεργους και τους μισο-εργαζόμενους. Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει εκατομμύρια ευρώ σε κατασκευαστικές εταιρίες για την κατασκευή μπαρών για να πιάσει τους ‘’μεγαλοεγκληματίες’’ που δεν έχουν χρήματα για να βγάλουν εισιτήριο, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και το μνημόνιο γονατίζει τις  λαϊκές οικογένειες. 

Το μέτρο αυτό επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους πληττόμενους από την κρίση φοιτητές, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να τους ενισχύσουν οικονομικά και αυτοί κατά συνέπεια να μην μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα της σχολής τους, λόγω του ότι πλέον και η μετακίνηση θα είναι προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς. Το ίδιο συμβαίνει και με τους φοιτητές που εργάζονται και τα χρήματα που παίρνουν, φτάνουν ίσα ίσα για να συντηρηθούν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους. 

Ένα ακόμα ζήτημα που τίθεται σχετικά με τις μπάρες, έκτος από το γεγονός ότι αποτελεί καταπιεστικό μέτρο, είναι ότι η κυβέρνηση γεμίζει τους σταθμούς με ελεγκτές και "μυστικούς αστυνομικούς' για να τρομοκρατήσει και κόψει πρόστιμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν, συν το "φακέλωμα" που θα γίνεται με την εισαγωγή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπου θα καταγράφονται οι διαδρομές που κάνουμε καθημερινά, θυμίζοντας μας στοιχεία από μυθιστόρημα του Όργουελ. 

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε πλήρη συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, επιχειρούν να σφίξουν ακόμα περισσότερο τον κλοιό για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ξεπουλώντας τις συγκοινωνίες σε κατασκευαστικούς κολοσσούς, προωθώντας την ιδιωτικοποίηση τους  και βάζοντας ταξικούς φραγμούς στη μετακίνηση του λαού. 

Η δική μας απάντηση απέναντι σε όλη αυτή την επίθεση του κεφαλαίου που δεχόμαστε όλον αυτό τον καιρό πρέπει να δοθεί μέσα από την συλλογική πάλη για εργασιακή προοπτική, ενάντια στα μέτρα που τσακίζουν τις ζωές μας και υποθηκεύουν το μέλλον μας. Με τους φοιτητικούς μας συλλόγους οφείλουμε να αγωνιστούμε ενάντια στους ταξικούς φραγμούς που θέλουν να εντείνουν στις μετακινήσεις, που επιβαρύνουν τη δύσκολη καθημερινότητα μας και θέτουν σε κίνδυνο τις σπουδές μας. 

Οι αστικές συγκοινωνίες είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα, θέλουμε δωρεάν μετακινήσεις για κάθε εργαζόμενο, άνεργο, μετανάστη, πρόσφυγα και φοιτητή. Ο αγώνας για δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες είναι αγώνας για όλη τη νεολαία και την εργατική τάξη. 

Υπερασπιζόμαστε τα κοινωνικά αγαθά, παλεύουμε ενάντια στα  αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: