Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, όπου το 2014 υποσχόταν το ‘’το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης’’ και το 2016 υλοποιεί το 3ο και πιο βάρβαρο μνημόνιο αποτελεί ένα πολύ κρίσιμο ραντεβού για όλους τους αγωνιστές-αγωνίστριες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.



Εδώ και ενάμισι χρόνο ακόμα και τα λίγα που υποσχόταν με το ‘’πρόγραμμα Θεσσαλονίκης’’ δεν μπορεί να τα εφαρμόσει εξαιτίας της εναρμόνισης στα πλαίσια της ΕΕ και του μνημονίου. Όσο περισσότερο προχωράει η καπιταλιστική κρίση τόσο περισσότερο βαθαίνει και η επίθεση της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύοντας το ρόλο της ως ‘’φερέφωνο’’ της αντιδραστικής επέλασης της ΕΕ και του ΔΝΤ και επιχειρεί με τα νέα μέτρα να διαλύσει κάθε εργασιακό δικαίωμα με το νέο εργασιακό νόμο,αλλά και απαγορεύοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα ταξικού συνδικαλισμού και απεργίας με το νέο συνδικαλιστικό νόμο. Κατακτήσεις για τις οποίες η εργατική τάξη χρόνια ολόκληρα έχει ‘’χύσει αίμα’’. 


Η ΕΕ, το ΔΝΤ και η κυβέρνηση με την περικοπή των επικουρικών συντάξεων, τον ΕΝΦΙΑ, τη νέα μείωση μισθών από 2,5%-3,5% τα βάρυ των φοροκαταιγίδων που αναγκάζονται να σηκώσουν οι γονείς μας, την ανεργία, τη διαρκώς αυξανόμενη φτώχεια, επιδιώκουν οι επιθέσεις τους αυτές στη νεολαία και την εργατική τάξη να μην γνωρίζουν απολύτως καμία αντίσταση στο μέλλον. Ειδικά για εμάς το κομμάτι των πληττόμενων φοιτητών, η επίθεση αυτή της κυβέρνησης, της ΕΕ και
του κεφαλαίου μας αφορά άμεσα, διακινδυνεύει το μέλλον μας, προωθεί την ελαστική εργασία, καταληστεύει τα έτσι κι αλλιώς επιβαρυμένα εισοδήματα των γονιών μας.

Γι' αυτό πρέπει να δώσουμε όλοι οι πληττόμενοι μια αγωνιστική απάντηση με την κινητοποίηση στην Καμάρα, αλλά και με τους αγώνες του επόμενου διαστήματος. Η ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στην Καμάρα έχει διπλό στόχο, αφενός να καταδείξει τις αγωνιστικές δυνατότητες του κινήματος και αφετέρου να λειτουργήσει ως αφετηρία για την ανασυγκρότηση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Επιλέγοντας για ακόμα μια φορά την ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση, κόντρα στον υποταγμένο, εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στο πλάι των πρωτοβάθμιων σωματείων, με τους φοιτητικούς μας συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, τις συνελεύσεις γειτονίας, τις επιτροπές ενάντια στο έγκλημα στη Χαλκιδική, επιδιώκουμε να απαντήσουμε στο κρίσιμο αίτημα για ανασυγκρότηση του φοιτητικού και εργατικού κινήματος σε ταξική βάση.

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9 ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΩΡΑ 18:00 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: