Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Οι εργατικές και νεολαιίστικες ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες!

Στις 3-6 Απρίλη οι εργάτες της ΒΙΟΜΕΤ, των Τσιμέντων Χαλκίδας, η ΕΡΤ, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες, σωματεία, συνδικαλιστικές κινήσεις, πρωτοβουλίες και συλλογικότητες ξεκινούν ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αιτημάτων που αφορούν όλες τις ζωτικές ανάγκες της εργατικής τάξης και της νεολαίας.
                    
Στις 3-6 Απρίλη οι εργαζόμενοι κάνουν την αρχή και βροντοφωνάζουν : Το δικαίωμα στη ζωή και τη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο! Όχι στην ανεργία! Τα εργοστάσια στους εργάτες! Σε αυτό τον αγώνα που αρχίζουν οργανώνουν το Καραβάνι αγώνα και Αλληλεγγύης που θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη με εργατική διαδήλωση και συναυλία, θα περάσει από την Λάρισα, τον Βόλο,   τη Χαλκίδα, τα Άσπρα Σπίτια στη Βοιωτία και θα καταλήξει στην Αθήνα όπου θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση την Κυριακή στις 5 Απρίλη και διαδήλωση από τα Προπύλαια στο Υπ. Εργασίας τη Δευτέρα 6 Απρίλη

Είναι ένας αγώνας που πρέπει να αγκαλιάσει όλη η νεολαία και η εργατική τάξη γιατί τα αιτήματα του έχουν πανεργατικό και πανεολαιίστικο χαρακτήρα. Πρέπει οι κινητοποιήσεις και οι εκδηλώσεις αυτές να γίνουν υπόθεση των φοιτητικών συλλόγνω, όχι απλά για να συμπαρασταθούμε σε αυτό τον αγώνα, αλλά με στόχο να γίνουμε κομμάτι του, να τον δυναμώσουμε και να τον πλουτίσουμε με την εμπειρία και τα αιτήματα μας! Να κάνουμε την αρχή για να υπάρξει συντονισμός της νεολαίας και των εργαζομένων. Γιατί ή θα κερδίσουμε όλοι μαζί ή θα χάσει ο καθένας μόνος του!
                                       
Στη νέα περίοδο, η οποία σημαδεύτηκε απ’ την ανάδειξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζεται η μνημονιακή πραγματικότητα που επιβάλλουν η ΕΕ και το κεφάλαιο, όμως οι αναβαθμισμένες ελπίδες του λαού γεννούν νέες δυνατότητες για να σπάσει η αναμονή και να ανέβει η λαϊκή διεκδικητικότητα και μαχητικότητα σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και κάθε κυβέρνηση Οι ανάγκες όλης της νεολαίας και της εργατικής τάξης παραμένουν! Εξακολουθούμε να μη μπορούμε να σπουδάσουμε με αξιοπρέπεια, να μην έχουμε φοιτητικές παροχές, να σπουδάζουμε σε σχολές σκουπιδότοπους, να ζούμε με το φόβητρο της ανεργίας και να δουλεύουμε με ελαστικές σχέσεις εργασίας.  Για αυτό δεν γίνεται να υπακούσουμε σε κανένα συμβιβασμό, δεν συνδιαλεγόμαστε, δεν διαπραγματευόμαστε τη ζωή και το μέλλον μας! Ήδη το φοιτητικό κίνημα με τις κινητοποιήσεις του όλο αυτό το διάστημα κάνει τα πρώτα βήματα για να οργανώσει την αντεπίθεση της νεολαίας και των εργαζομένων! Με ένα πλατύ διεκδικητικό κίνημα, για να δοθεί τέλος στη λιτότητα και τα μνημόνια, για να διεκδικήσουμε να μπουν μπροστά οι ανάγκες της νεολαίας και της εργατικής τάξης.

Ο αγώνας αυτός δείχνει ότι καμιά κυβέρνηση δε μπορεί να λύσει τα πραγματικά αδιέξοδα της κοινωνίας μέσα στην κρίση του καπιταλισμού παρά οι ίδιοι οι εργάτες και η νεολαία με τη δικιά τους ανεξάρτητη δράση! Όχι με «συνέχεια του κράτους», όπως δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιούν οι διάφοροι Πανούσηδες, αλλά με το τσάκισμα του κράτους! Με το βάρος του χρέους δε μπορεί να υπάρξει καμία βελτίωση στις ζωές μας, αντίθετα δε μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, η ανεργία αυξάνεται, ο προϋπολογισμός των ΑΕΙ περικόπτεται για να είμαστε “κύριοι” στις υποχρεώσεις στους δανειστές μας. Παρόμοια καμία αλλαγή πολιτικής δε μπορεί να υπάρξει σε συνεργασία με το κεφάλαιο και την ΕΕ. Αντίθετα ο μόνος δρόμος ανακούφισης της νεολαίας και των εργαζομένων δε μπορεί παρά να βρίσκεται στη διαγραφή του χρέους και στην σύγκρουση, ρήξη και αποδέσμευση με την ΕΕ και το ευρώ. στην ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου, στη διεθνιστική συνεργασία με τους υπόλοιπους λαούς και στον επαναστατικό δρόμο!
                                  
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοροϊδεύει τον κόσμο όταν λέει ότι μπορούν να συνεργαστούν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕΤ με τον βιομήχανο που έκλεισε το εργοστάσιο και τους πέταξε στο δρόμο, μας κοροϊδεύει πως μπορούμε εμείς οι φοιτητές να συνεργαστούμε με τους μάνατζερ και επιχειρηματίες που βγάζουν κέρδη μέσα στις σχολές μας, ότι μπορεί ο ελληνικός λαός να συνεργαστεί με τους εκβιαστές της ΕΕ και του ΔΝΤ.  Δε θέλουμε να συνεργαστούμε και ούτε πρόκειται να υποκύψουμε σε καμία ταξική συνεργασία με τους τυράννους μας!

Τα συνθήματα του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης είναι σημαντικά όχι μόνο για τους εργάτες αλλά για όλη τη νεολαία και την κοινωνία. Λένε οι εργαζόμενοι “τα εργοστάσια και η εξουσία στους εργάτες”, στο πλάι τους πρέπει να πούμε κι εμείς τα Πανεπιστήμια στους φοιτητές και τους εργαζόμενους με φοιτητικό και εργατικό έλεγχο σε μια άλλη κοινωνία που οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα έχουν τα κλειδιά της κοινωνίας! Για την παιδεία που θέλουμε και ονειρευόμαστε κι όχι το επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο που θέλουν οι μάνατζερ για να διαλύουν τις σχολές που δε βγάζουν κέρδος όπως η Φιλοσοφική και να θησαυρίζουν από απλήρωτη έρευνα συναδέλφων μας. Για αυτό πρέπει να μπούμε δυναμικά σε αυτόν τον αγώνα και να τον ενώσουμε με τις διεκδικήσεις του φοιτητικού κινήματος για δωρεάν δημόσια παιδεία στο ύψος των αναγκών μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ, τα συμβούλια Ιδρύματος και τις περικοπές χωρίς καμία εμπιστοσύνη στα μισόλογα του υπουργείου Παιδείας.  
                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: