Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ! ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ !


18/09/13 Δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, από χέρι φασίστα

  Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή, ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς βίαιων, δολοφονικών επιθέσεων σε μετανάστες, σε αγωνιστές, συλλογικότητες και κόμματα της αριστεράς και του κινήματος. Έδειξε με τον πιο εμφανή τρόπο το ρόλο της σαν εγκληματική συμμορία. Όμως, η δολοφονία του Φύσσα δεν ήταν τυχαία! Η Χρυσή Αυγή φτιάχτηκε σαν μακρύ χέρι του συστήματος, σαν μια δολοφονική δύναμη κρούσης στην προσπάθειά να αποπροσανατολίσει τη λαϊκή οργή και να συντρίψει κάθε κοινωνικό, εργασιακό και δημοκρατικό δικαίωμα, κάθε αντίσταση, κάθε τι που κινείται εκτός του ρατσιστικού και σκοταδιστικού πλαισίου της και του καπιταλιστικού συστήματος. Στηρίχτηκε απλόχερα από τις πιο σκληρές δυνάμεις της κρατικής βίας και καταστολής, την αστυνομία, τα ΜΑΤ, κομμάτια του στρατού!


18/09/14
Δεν ξεχνάμε ! Να γεμίσουμε ξανά τους δρόμους, να τσακίσουμε το φασισμό και το σάπιο σύστημα!

 Ένα χρόνο μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου απο τον φασίστα χρυσαυγίτη Ρουπακια, ο φασισμός στη χώρα μας αλλα και το σύστημα που τον γεννά συνεχίζουν να υπάρχουν και να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στην Ουκρανία έχουν γίνει κυβέρνηση οι φασίστες και με τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ σκοτώνουν εργάτες, αριστερούς και όποιον αντιστέκεται ! Είναι λοιπόν ξεκάθαρο !
Απέναντί μας δεν έχουμε μόνο την Χρυσή Αυγή! Έχουμετην  Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και το κεφάλαιο, που επιβάλλουν με τους εκβιασμούς και την βία δολοφονικές κυβερνήσεις και πολιτικές. Σπερνοντας μίσος, φανατισμό και φτώχεια εχουν καταφέρει να πείσουν δυστυχώς  μεγάλο μέρος της κοινωνίας ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες,  οι απεργοί και οι εξεγερμένοι.  Έτσι περνάνε ανενόχλητοι νέους νόμους, νέα μέτρα που πετάνε στο δρόμο και στην εξαθλίωση  την πληττόμενη πλειοψηφία της κοινωνίας. Νοσοκομεία και σχολεία κλείνουν, πανεπιστήμια υπολειτουργουν,οι φοροι αυξανονται, όπως και οι άνεργοι. Θα ελεγε κανεις οτι  τελικα ουτε η δολοφονια του Παυλου ηταν αρκετη για να ταρακουνησει τον κοσμο, να τον ξυπνησει να τον κανει να σηκωθει απ τους καναπεδες του... Κι ομως υπαρχουν ακομα ανθρωποι που αντιστεκονται στην εξαθλιωση αυτη! Υπαρχουν ανθρωποι που εξεγειρονται,απεργουν βγαινουν στους δρομους διεκδικουν το δικιο τους, τη ζωη τους το μελλον τους! Που διεκδικουν το δικαιωμα τους σε μια καλυτερη ζωη! Σε μια ζωη οπως την ονειρευοταν και ο Παυλος! Που παλευουν για εναν καλυτερο κοσμο! Για τον ιδιο κοσμο που τραγουσε και παλευε και ο Παυλος!

  Ο φασισμός δεν χτυπιέται από το κράτος και τις κυβερνήσεις. Μόνο
 η λαϊκή-εργατική πάλη μπορεί να τον συντρίψει. Με αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και ενωτικό μαζικό αγώνα ενάντια στο φασισμό και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, να τους πετάξουμε έξω από κάθε γειτονιά, σχολείο, χώρο δουλειάς.. Το μελλον αυτου του κοσμου ειναι στα χέρια της δικιάς μας γενιάς στα χέρια των φοιτητών, των μαθητών, των νέων! Ας δείξουμε λοιπον στην κυβερνηση και στον συστημα που γεννα τον φασισμο οτι οποιος σπερνει φτωχεια και μισος θεριζει οργη και αγανακτηση! Ας δειξουμε λοιπον οτι εμεις δεν ξεχναμε ουτε συγχωρουμε τους δολοφονους του Φυσσα ουτε τους δολοφονους των ονειρων μας!



Καλούμε λοιπόν, όλους τους φοιτητές και τη νεολαία στην αντιφασιστικη πορεια μνημης  του Παυλου Φυσσα στις 18:00 στο Κερατσινι, για να  τσακίσουμε το φασισμό, τα αφεντικά, τον καπιταλισμό και όποιον διαλύει τις ζωές μας και να διεκδικησουμε την ελπιδα για έναν καλύτερο κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: