Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ



Το συμβούλιο Ιδρύματος του ΕΚΠΑ  αρνήθηκε να εγκρίνει την υποψηφιότητα της κ. Καραμαλέγκου για την θέση του Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής. Για πρώτη φορά μετά την χούντα, ο λόγος απόρριψης ήταν τα πολιτικά φρονήματα ! Η αντίθεση της Καραμαλέγκου στο νόμο Διαμαντοπούλου και στο σχέδιο Αθηνά, που προωθούν την απόλυτη υποταγή των ΑΕΙ - ΤΕΙ στις ανάγκες των επιχειρήσεων - των οποίων οι μάνατζερ απαρτίζουν τα Συμβούλια Ιδρύματος – δεν την καθιστά ικανή να εγκριθεί απ’ το Συμβούλιο Ιδρύματος !


 Η απόφαση αυτή είναι εκδικητική ! Είναι εκδίκηση του Συμβουλίου Ιδρύματος, που δεν έχει εκλεγεί από κανέναν και πουθενά και δεν έχει καμία νομιμοποίηση! Είναι εκδίκηση, που έτυχε να εκφραστεί σε μια καθηγήτρια, όμως στόχευε συνολικά τους καθηγητές και το φοιτητικό κίνημα, που παλεύουν έμπρακτα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση!
Είναι ξεκάθαρο: Τα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου δεν έχουν λόγο ύπαρξης αν δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και δεν επιβάλλουν τις επιταγές κυβέρνησης και ΕΕ!

 Ακόμα, όμως, και το Συμβούλιο Ιδρύματος δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα απλό όργανο της  χούντας κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ - κεφαλαίου, που απαγορεύει αντι-ΕΕ διαδηλώσεις, επιστρατεύει απεργούς και συλλαμβάνει όποιον αγωνίζεται για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της νεολαίας!
Το μήνυμά τους είναι ξεκάθαρο: Όποιος δεν συμμορφώνεται θα καταστέλλεται!
                                                                                                                                                          

-  ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ!

-  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ !

-  ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ!

- ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!


-  ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: