Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ 10.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


“Η απεργία των καθηγητών ακυρώθηκε. Όλα μας τα προβλήματα λύθηκαν, μπορούμε πλέον ελεύθερα να δώσουμε τις πανελλαδικές μας εξετάσεις και να ονειρευτούμε για το μέλλον μας.”

  Αυτό προπαγανδίζουν τις δύο τελευταίες μέρες τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και της κυβέρνησης. Προσπαθούν να δώσουν το δικό τους μάθημα στον λαό, ότι το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν οι αγωνιζόμενοι καθηγητές και για αυτό έπρεπε να επιστρατευθούν, ότι αυτοί είναι που διαλύουν την παιδεία και τα σχολεία επειδή επιλέγουν να απεργήσουν και να αγωνιστούν μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.
 Μια μέρα ακριβώς μετά τις μαζικότατες γενικές συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ με συμμετοχή πάνω από 20.000 καθηγητών και υπερψήφιση περισσότερο από 90% της πρότασης για απεργία διαρκείας,   η συνέλευση των Προέδρων της ΟΛΜΕ, με εισήγηση και από το ΔΣ της, με μόνη πολιτική διαφωνία από το δυναμικό της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, πραξικοπηματικά αποφασίζει την μη πραγματοποίηση της απεργίας.
 Η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη έκανε πίσω σε μια τόσο σημαντική στιγμή. Τελικά αποφάσισε πως οι καθηγητές μαζί με τους μαθητές-φοιτητές και τους εργαζομένους στο πλάι τους, δεν μπορούν να σπάσουν την επιστράτευση. Έδωσε το δικό του μάθημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Έδειξε ότι πιστεύει πως ο λαός και η νεολαία δεν μπορούν να παραβγούν σε αυτό το σάπιο σύστημα που στέλνει μαθητές στο νοσοκομείο επειδή δεν έχουν λεφτά να φάνε.
  Από την άλλη είχαμε και την ΚΝΕ και το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ να καταδικάζει από την αρχή των αγώνα των καθηγητών και να τάσσεται ενάντια στην απεργία, και την ΚΝΕ να ζητάει από τους μαθητές να δώσουν τον αγώνα των πανελλαδικών εξετάσεων με ψηλά το κεφάλι. Έδωσαν και αυτοί με το δικό τους τρόπο, το δικό τους μάθημα.
 Όλοι αυτοί έδωσαν τα δικά τους μαθήματα. Στους μαθητές, στους φοιτητές, στους εργαζομένους. Η αλήθεια ότι μάθαμε πολλά και με αυτές τις γνώσεις θα πορευτούμε από εδώ και πέρα :

- Μάθαμε ότι είναι σάπια και επικίνδυνη για τον λαό μια κυβέρνηση που επιτάσσει τους καθηγητές και που τους απειλεί με απόλυση επειδή διάλεξαν να αγωνιστούν. Ξέρουμε ότι την επόμενη μέρα μπορεί να βάλει στην φυλακή μαθητές και φοιτητές επειδή αγωνίζονται. Ξέρουμε ότι είναι αυτή που διαλύει τα όνειρα μας. Γνωρίζουμε ότι για όλο και περισσότερα παιδιά, οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα εμποδίζονται όσο δεν θα υπάρχουν σχολεία, καθηγητές, ολιγομελείς τάξεις και θέρμανση στις αίθουσες. Γνωρίζουμε ότι η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών δεν θα μειώσει την ανεργία στους νέους που φτάνει το 64%, δεν θα αυξήσει τους μισθούς των 400 ευρώ, δεν θα δώσει τις θέσεις εργασίας στους γονείς, δεν θα βάλει φρένο στις αυτοκτονίες. Θα δώσουμε μάχη για να ανατρέψουμε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο.

- Μάθαμε (αν και δεν είχαμε καμία αμφιβολία) ότι δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Κοιτάνε μόνο πως θα βολευτούν, και στην πρώτη δύσκολη στιγμή πουλάνε τους εργαζομένους, όπως έκαναν και τώρα με τους καθηγητές. Χεράκι-χεράκι ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, μεγάλες ομοσπονδίες άδειασαν και υπονόμευσαν τους καθηγητές.
- Μάθαμε πολλά και για το ΣΥΡΙΖΑ. Που μπορεί να εμπιστεύεται τους βιομήχανους του ΣΕΒ και τον Ομπάμα, αλλα δεν εμπιστεύεται τον ίδιο τον λαό. Συμμαχεί με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ για να μην απεργήσουν οι καθηγητές. Έχει σαν μοναδικό στόχο να πέσει η κυβέρνηση σαν «ώριμο φρούτο» και να σχηματίσει κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» με τον Καμμένο, αλλά δεν νοιάζεται για τους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων.

- Μάθαμε πως το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μιλάνε για αγώνες, ανατροπές, λαϊκή εξουσία και άλλες επαναστατικές κορώνες, αλλά την κρίσιμη στιγμή υποκλίνονται στην αστική νομιμότητα. Η ΚΝΕ,  μοιράζει χιλιάδες φυλλάδια που λένε για αγώνα και για μια άλλη κοινωνία. Και τώρα που οι καθηγητές έκαναν μαζικές συνελεύσεις για να διεκδικήσουν ένα άλλο σχολείο, έμειναν έξω από αυτό τον αγώνα και απλά τον κατήγγειλαν. Μα πως θα έρθει η ανατροπή αν δεν δώσεις αυτές τις μάχες;
 Αυτοί μας έδωσαν το μάθημα τους. Όμως και εμείς θα τους δώσουμε το δικό μας μάθημα. Το μάθημα του να παλεύεις για τα δικαιώματα σου. Το μάθημα ότι δεν θα γίνουμε κανίβαλοι- όπως θέλουν- να τρώμε ο ένας τον άλλον. Γνωρίζουμε ποιοι μας χτυπάνε και ποιους πρέπει να χτυπήσουμε.  Παραφράζοντας τα λόγια ενός μαθητή  δηλώνουμε το εξής: Μπορεί τελικά η κυβέρνηση να έκανε αυτό που ήθελε, άλλα δεν θα μου στερήσετε το δικαίωμα να χαμογελάω, να ονειρεύομαι, να ελπίζω, να αγωνίζομαι για καλύτερη ζωή για μια ανθρώπινη κοινωνία. Τις επόμενες μάχες που έρχονται θα τις δώσω μαζί με τους καθηγητές , τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, έχοντας πάρει όλα τα παραπάνω μαθήματα. Και σε αυτές τις μάχες θα μάθετε όλοι εσείς, ότι ο λαός είναι αυτός που αποφασίζει για την πορεία ενός τόπου, θα μάθετε όλοι εσείς που κυβερνάτε ότι η νεολαία και οι εργαζόμενοι θα πουν την τελευταία λέξη σε αυτόν τον πόλεμο που έχετε εξαπολύσει.

 Δεν έχει κλείσει τίποτα. Η αναμέτρηση είναι μπροστά. Και οι απαντήσεις αναζητούνται. Είμαστε στην εποχή προσωρινής «ισορροπίας των αδυνάτων». Η κυβέρνηση αδυνατεί να συντρίψει τον κόσμο της εργασίας πολιτικά. Αλλά και το εργατικό κίνημα, αδυνατεί να αντεπιτεθεί και να ανατρέψει την αντεργατική πολιτική. Κινείται ακόμη με τα πολιτικά, κινηματικά και ιδεολογικά όρια του παρελθόντος. Όρος για την ανατροπή του κοινωνικού κανιβαλισμού, η ανατροπή αυτής της κατάστασης στο εργατικό κίνημα προς την κατεύθυνση του αποφασιστικού μαζικού ανατρεπτικού αγώνα, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, χωρίς σιγουράτζες, κοινοβουλευτικές αυταπάτες και ανοιχτές προδοσίες. Όρος, ένα νέο εργατικό κίνημα και μια άλλη Αριστερά. Ή θα χαράξει κόκκινα και γλυκά ή θα έλθει μια σκανδιναβική μακρά ολόμαυρη νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: