Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης...


 “Έκτακτο ανακοινωθέν! Έκτακτο ανακοινωθέν! Πολίτες της Ελλάδος! Εμείς, η δημοκρατικά εκλεγμένη σας κυβέρνηση,(αυτή που προεκλογικά μιλούσε περί επαναδιαπραγμάτευσης και μετεκλογικά σας φόρεσε ένα ακόμη μνημόνιο) έχουμε να σας αναγγείλουμε τα εξής: Εξαιτίας της βαθύτατης οικονομικής κρίσης , για την όποια, όπως όλοι ξέρουμε, φταίτε όλοι εσείς οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι και όχι βέβαια το διεθνές και ντόπιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα, όπως θέλουν να μας πείσουν διάφοροι “ακραίοι”, ακολουθείται τα τελευταία χρόνια μία πολιτική “εξυγίανσης”. Επιτέλους πρέπει να μειωθούν οι παχυλοί μισθοί σας και να μικρύνει αυτό το σπάταλο κράτος! Επειδή, όμως, δεν έχετε φανεί μέχρι στιγμής ιδιαίτερα συνεργάσιμοι και εμποδίζετε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις σας αποφασίσαμε να μη μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! 
  Για το δικό σας το καλό, λοιπόν, ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα να το ξεχάσετε! Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι καμία άρχουσα τάξη δε μπόρεσε να φορτώσει τα βάρη της κρίσης της σε εσάς, τα γνωστά θύματα, χωρίς να καταργήσει βασικές πλευρές της αστικής δημοκρατίας (έτσι ονομάζαμε το προηγούμενο πιο.. λάιτ καθεστώς εκμετάλλευσης με το οποίο σας δημιουργούσαμε την αυταπάτη ότι αποφασίζατε εσείς οι ίδιοι για το μέλλον σας). Αποφασίζουμε και διατάζουμε: 

·                     Μερική αναστολή του συντάγματος. Όποιο εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα είχατε κατορθώσει μέσω του εργατικού κινήματος να κατοχυρώσετε και νομικά, καταργείται. Τέτοιου είδους πολυτέλειες μπαίνουν τροχοπέδη στα κέρδη των επιχειρήσεων. Σοβαροί επενδυτές θα έρθουν στη χώρα μας μόνο όταν οι μισθοί πέσουν στα επίπεδα των 300 ευρώ, καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις και οι αποζημιώσεις και ελαστικοποιηθούν περαιτέρω οι σχέσεις εργασίας. Εξάλλου, στον καπιταλισμό ζούμε. Κριτήριο είναι τα κέρδη λίγων και όχι οι πραγματικές, σύγχρονες ανάγκες της πλειοψηφίας που παράγει τον πλούτο... 
·                     Ένταση της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Ή ακόμα πιο κωδικά: Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος που θα έλεγε και το ρητό. Εφαρμόζουμε, δηλαδή, μία πολιτική αυταρχικοποίησης του δικαίου περί διαδηλώσεων. Σας προσαγάγουμε προληπτικά, σας συλλαμβάνουμε προληπτικά, διαλύουμε τις συγκεντρώσεις σας και πάλι προληπτικά, σας βασανίζουμε στα κρατητήρια με taser (βλέπε τους συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας) 
·                     Όξυνση και της ιδεολογικής τρομοκρατίας. Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι κάτι το παρωχημένο και μπορεί να αποβεί και καταστρεπτικό στην προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση για την οποία χρειάζεται η μέγιστη ομοψυχία και εθνική ενότητα. Προφανώς, η απαγόρευση διακίνησης ιδεών δεν ισχύει για τα αγαπητά συστημικά μέσα ενημέρωσης. Αν γινόταν αυτό ποιός θα σας προπαγάνδιζε καθημερινά τα ιδεολογήματα του ευρωμονόδρομου (μετά την ΕΕ το χάος), τις θεωρίες περί δύο άκρων και ποιός θα σας έριχνε καμουφλαρισμένο ρατσιστικό δηλητήριο; Το μέτρο αυτό αφορά όλους εκείνους τους διχαστές του έθνους που έχουν το θράσος και καλούν δημόσια σε απειθαρχία, ανυπακοή και αντίσταση απέναντι στις πολιτικές μας, αυτούς που λένε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, ο δρόμος που περνάει μέσα από την ανατροπή μας, αυτούς που τολμούν και στην πράξη να αντιμάχονται τις επιλογές μας. Η πρόσφατη σύλληψη του Βαξεβάνη και η απόλυση των δημοσιογράφων στην κρατική τηλεόραση ήταν μόνο η αρχή. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να εξασφαλίσουμε την ιδεολογική μας κυριαρχία. 
·                     Πριμοδότηση της Χρυσής Αυγής. Φυσικά, όλα αυτά που περιγράψαμε παραπάνω δε θα μπορούσαμε να τα περάσουμε ποτέ χωρίς τη βοήθεια του γνήσιου τέκνου του συστήματος μας, τη Χρυσή Αυγή. Σε αυτό το σημείο θα μας επιτρέψετε να περιαυτολογήσουμε λίγο καθώς η στρατηγική μας είναι-αν μη τι άλλο- ευφυέστατη. Δημιουργήσαμε, λοιπόν, με τις πολιτικές μας μία κοινωνική έρημο εξαθλίωσης και φτώχειας η οποία έχει ως επακόλουθο την έξαρση της εγκληματικότητας και, στη συνέχεια, στοχοποιήσαμε για τα φαινόμενα αυτά το πλέον εξαθλιωμένο κομμάτι της εργατικής τάξης, τους μετανάστες, προωθώντας αντιμεταναστευτικές πολιτικές(π.χ στρατόπεδα συγκέντρωσης) και μετατοπίζοντας την πολιτική ατζέντα όλο και πιο ακροδεξιά. Έτσι, ανοίξαμε τους ασκούς του Αιόλου ενός “πολέμου όλων εναντίων όλων” και ιδιαίτερα ενάντια των πιο ανίσχυρων, πάνω στο οποίο και αναπτύχθηκε η Χρυσή Αυγή. Οι καλοί μας συνεργάτες ανέλαβαν να σας στρέψουν ενάντια στους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλούς και τους αριστερούς για να μην καταλάβετε ποτέ ότι οι πραγματικοί σας εχθροί είμαστε εμείς. Ακόμη, μας προσφέρουν πιστά τις υπηρεσίες του και στον τομέα του πολέμου ενάντια στο οργανωμένο εργατικό κίνημα αφού απειλούν, δέρνουν και μαχαιρώνουν με περίσσια προθυμία εργαζόμενους και συνδικαλιστές. Θα ήμασταν αχάριστοι αν είχαμε παράπονα από το μακρύ μας χέρι! 
·                     Θεωρία των δύο άκρων. Εδώ θα θέλαμε να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο εγκεφαλικό μας δημιούργημα. Η θεωρία αυτή νομιμοποιεί στα μάτια της κοινωνικής πλειοψηφίας, η οποία δε μας βλέπει και με πολύ καλό μάτι τελευταία, την αναγκαιότητα της ύπαρξης μας ως κράτος που την προστατεύει από τη βία του φασιστικού και “ακροαριστερού” άκρου. Εμείς σας δουλεύουμε ψιλό γαζί ότι κρατάμε ίσες αποστάσεις, ενώ στην πραγματικότητα χτυπάμε αλύπητα το κίνημα και την Αριστερά και δείχνουμε παραδειγματική ανοχή απέναντι στους φασίστες (ο στοργικός γονέας δε μπορεί να χτυπήσει το παιδί του!). Έτσι, σας έχουμε κάνει να καταδικάζεται την βία από όπου και αν προέρχεται πράγμα που σημαίνει ότι αφήνετε σε εμάς το μονοπώλιο άσκησής της. 

  Αγαπητοί εργαζόμενοι και νεολαίοι, φτάνοντας στο τέλος αυτής της ανακοίνωσης, σας καλούμε να υπακούσετε στις διαταγές μας. Το μόνο που μπορεί να μας εμποδίσει να εφαρμόσουμε τις πολιτικές κοινωνικής αφαίμαξης είναι η δική σας συνειδητοποίηση ότι ο αγώνας ενάντια στα οικονομικά μέτρα που προωθούμε μαζί με τους εταίρους μας (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα για την προάσπιση των δημοκρατικών σας ελευθεριών, του δικαιώματος σας στην απεργία, τη διαδήλωση, την οργάνωση. Πάει τελικά χέρι-χέρι με τον αγώνα σας ενάντια στα σύγχρονο ολοκληρωτισμό που πάμε να σας επιβάλλουμε, με τον αγώνα σας για την οικοδόμηση μια άλλης κοινωνίας όπου δε θα χωράνε τα κέρδη μας και η εκμετάλλευση. Ξέρουμε πολύ καλά ότι εσείς είστε οι μόνοι που μπορείτε να μας ανατρέψετε... Εσείς; 

Με εκτίμηση,
Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
(με την ευγενική χορηγία της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ)”

Δεν υπάρχουν σχόλια: