Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Φωτογραφίες από Συγκέντρωση 9/10 - Επίσκεψη Μέρκελ

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, αψηφώντας τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία της αστυνομίας με τις εντολές της κυβέρνησης. 

Παρά τα εμπόδια (κλείσιμο δρόμων, σταθμών μετρό) και το γεγονός ότι δεν είχε προκηρυχθεί απεργία ώστε να συρρεύσουν οι εργαζόμενοι, παρά μόνο μια τρίωρη στάση από τη ΓΣΕΕ, ο κόσμος παρέμεινε για ώρες στο Σύνταγμα και μπροστά στη βουλή.

Με την παρουσία του και συνθήματα έδειξε πως θεωρεί ανεπιθύμητους όχι μόνο τη Μέρκελ, αλλά και την Ε.Ε., τον Σαμαρά, την Τρόικα και όλους όσους επιβάλουν τη φτώχεια, την ανεργία και τη λιτότητα.






 Κυρίαρχη ήταν η παρουσία των φοιτητών και γενικότερα της νεολαίας. Το μπλοκ και το πανό των Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας διαδήλωσαν μπροστά στη Βουλή δίνοντας έντονα τον νεολαιίστικο τόνο με τα το δυναμισμό και τα συνθήματά τους.





                             





Έναν άλλο τόνο έδωσαν στη συγκέντρωση οι εργαζόμενοι της συνομοσπονδίας ΠΟΕ-ΟΤΑ με το σκετσάκι τους!





Τέλος, λίγο μετά τις 3.00, η αστυνομία, με την γνωστή τακτική επιχείρησε να εκκενώσει την πλατεία Συντάγματος από τους διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας χημικά, κρότου λάμψης και κάνοντας επιθέσεις σε συγκεντρωμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: