Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Υπό το βάρος της λαϊκής οργής, 2 χρόνια τώρα και με κορύφωση τις πρωτοφανείς κινητοποιήσεις του Οκτώβρη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχασε κάθε νομιμοποίηση και το αστικό μπλοκ εξουσίας έσπευσε να εκτονώσει την κοινωνική έκρηξη αλλάζοντας τον διαχειριστή της ίδιας βάρβαρης  πολιτικής! Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με επικεφαλής τον εκλεκτό του πολυεθνικού κεφαλαίου τραπεζίτη Παπαδήμο, που τόσο υμνολογείται από τα ΜΜΕ, παρουσιάζεται ως μονόδρομος για την «εθνική σωτηρία». Δεν υπάρχει όμως καμία αυταπάτη ότι κάθε άλλο παρά σωτηρία δεν θα υπάρξει για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, παρά μόνο ακόμη πιο σκληρή επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις. Αυτή είναι η πραξικοπηματική κυβέρνηση της τρόικας, των τραπεζιτών και των νοσταλγών της χούντας, η οποία χωρίς να έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση, παρά έχοντας μόνο την στήριξη του διεθνούς κεφαλαίου, θα προχωρήσει σε συμφωνίες που θα δεσμεύσουν για μία 10ετία τουλάχιστον εργαζόμενους και νεολαία σε ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα και  σε συνθήκες εξαθλίωσης.
Η νέα δανειακή σύμβαση και το κούρεμα του χρέους, όχι μόνο ωφέλιμες συμφωνίες δεν είναι, αλλά στην πραγματικότητα θα φέρουν νέες περικοπές σε κάθε κοινωνική παροχή (παιδεία, υγεία κλπ), σε μισθούς και συντάξεις, θα οδηγήσουν στο ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών και θα διαλύσουν κάθε εργασιακή κατάκτηση δημιουργώντας φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, χωρίς καμία συλλογική κατοχύρωση. Αυτό έρχεται να επιβεβαιωθεί και από τον προϋπολογισμό του 2012 που προβλέπει αύξηση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 29%, ενώ αντίθετα μείωση κατά 22% της συμμετοχής των εταιριών στα δημόσια έσοδα! Αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι πραγματικά ένας προϋπολογισμός λιτότητας που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερο κόψιμο στις κοινωνικές δαπάνες, στην υγεία και την παιδεία – σε αυτά τα πλαίσια προωθείται και η εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο 4009, από τη σκοπιά που στα πανεπιστήμια πραγματοποιούνται τέτοιες μειώσεις στη χρηματοδότηση που αναγκάζονται να στραφούν σε επιχειρήσεις και χορηγίες. Παράλληλα καμία μείωση των δαπανών δεν προβλέπεται σε ό, τι αφορά την καταστολή και το ΝΑΤΟ! Είναι λοιπόν περισσότερο σαφές από ποτέ ότι αυτός είναι ένας προϋπολογισμός βαθιάς ταξικής αναδιανομής του πλούτου προς όφελος του κεφαλαίου, που επιβαρύνει με ληστρικούς όρους τους εργαζόμενους. Όχι μόνο, λοιπόν, σημειώνεται η πιο βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική, αλλά είναι κιόλας ξεκάθαρο πως αυτή επιβάλλεται απευθείας από τη δικτατορία των αγορών , της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. που διορίζει απευθείας και χωρίς καμία κοινωνική νομιμοποίηση τον αρχιτραπεζίτη  πρωθυπουργό των συμφερόντων τους.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Και όλα αυτά λίγο μετά την 17η Νοέμβρη , που 38 χρόνια πριν, η εξέγερση του Πολυτεχνείου έριξε τη χούντα των συνταγματαρχών. Η σημερινή συγκυβέρνηση, με τα τσιράκια των αγορών και των τραπεζών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και με τα πολιτικά απολιθώματα της επταετίας των συνταγματαρχών ΛΑΟΣ, ως σύγχρονη χούντα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου εις βάρος των εργαζόμενων και της νεολαίας. Και πώς άλλωστε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διαφορετικά η σημερινή συγκυβέρνηση παρά ως μία σύγχρονη χούντα που επιβάλλει την πιο αντιδραστική πολιτική προς όφελος του κεφαλαίου, όταν μάλιστα η πολιτική αυτή προτάσσεται ως μονόδρομος για την «εθνική σωτηρία». Όταν ακόμη, καθημερινά στα ΜΜΕ εξαπολύεται η κυβερνητική τρομοκρατία των ψευτοδιλημμάτων, τύπου «ευρώ ή χρεοκοπία» και όταν οι εργαζόμενοι και οι νεολαία παρουσιάζονται ως συντεχνία και οι αγώνες τους παράνομοι και καταχρηστικοί. Ωστόσο, ο εργαζόμενος λαός κατέβηκε και πάλι στις πορείες του Πολυτεχνείου στέλνοντας μήνυμα νέων αγώνων για την ανατροπή της άγριας επίθεσης,  παρά το κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας, που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση Παπαδήμου, με την προκλητική παράταξη χιλιάδων αστυνομικών, τους προληπτικούς ελέγχους, τη χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών, αλλά και την προσπάθεια στοχοποίησης με την απαγγελία κατηγοριών ενάντια σε διαδηλωτές, που πήραν μέρος στην παλλαϊκή διαμαρτυρία της 28ης Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη. Ο αγωνιζόμενος λαός βροντοφώναξε πως η πάλη για την ανατροπή του κοινωνικού σφαγείου και της κυβέρνησης των τραπεζιτών θα κλιμακωθεί. Αυτός θα γράψει την ιστορία και όχι τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα των εκπροσώπων του κεφαλαίου. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να εμπνέει και να κινητοποιεί χιλιάδες εργαζόμενους και νέους. Είναι εφιάλτης πάνω από τα κεφάλια όσων πασχίζουν χρόνια να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση έξω από τον καπιταλισμό και την ΕΕ.
Η πρώτη απάντηση στην νέα συγκυβέρνηση έδειξε ότι θα βρουν μπροστά τους τη μαχητική ανυποχώρητη αντίσταση των εργαζομένων και της νεολαίας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: