Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Το Υπουργείο Παιδείας επιχειρηματολογεί…Απειλές, φόβος και εκβιασμοί


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πέρα από κάθε λογικό επιχείρημα και πρόσχημα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει επιστρατεύσει κάθε μέσο προκειμένου να χτυπήσει και να βάλλει το Φοιτητικό Κίνημα. Από το τείχος σιωπής που υψώνει σε συνεργασία με τα ΜΜΕ για να απομονώσει τον αγώνα από την υπόλοιπη κοινωνία μέχρι την καταστολή των ΜΑΤ στους δρόμους. Όμως, αυτές οι κινήσεις δεν είναι αρκετές για να ανακόψουν τη δυναμική του αγώνα της σπουδάζουσας νεολαίας που μαζικοποιείται και κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα. Έτσι η Υπουργός Παιδείας ρίχνοντας τις μάσκες της συναίνεσης και της «δημοκρατίας», εξαπέλυσε τα πραγματικά της επιχειρήματα, δηλαδή τις απειλές και τους εκβιασμούς απέναντι στους φοιτητές αλλά και συνολικά την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Ο θηλυκός Μουσολίνι της Παιδείας βλέποντας τη μαχητικότητα του Φοιτητικού Κινήματος και τη διάθεση των φοιτητών να αγωνιστούν μέχρι τέλους για το παρόν (σπουδές) και το μέλλον τους (εργασιακή προοπτική), εκβιάζει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας. Με τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις της απειλεί: «ή σταματάνε τώρα οι καταλήψεις και εφαρμόζεται ο νόμος ή κλείνω τα πανεπιστήμια που αντιδρούν». Συγκεκριμένα απειλεί πως θα σταματήσει τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, την απονομή – αναγνώριση των πτυχίων και τα κονδύλια για τη μισθοδοσία του προσωπικού σε περίπτωση που πανεπιστήμια και φοιτητές δεν συμμορφωθούν στις διαταγές του Υπουργείου. Γίνεται σαφές ότι ο εκτρωματικός, αντιδημοκρατικός νόμος 4009 που ψηφίστηκε από τη μαύρη συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με διαδικασίες express μπορεί να προωθηθεί και να εφαρμοστεί στις Σχολές και τα Τμήματα μόνο με χουντικής εμπνεύσεως μεθόδους, με την ίδια πολιτική του «σοκ και δέος» που προχωρούν όλα τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Όσο βέβαια και αν θέλουν να προχωρήσουν το καταστρεπτικό – για το πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ αλλά και για το σύνολο της εκπαίδευσης – έργο τους είναι έκδηλο ότι έως τώρα αυτός ο Νόμος συναντά μόνο εμπόδια, παρά τις τερατώδεις προσπάθειες της Υπουργού και των συμμάχων της. Από τις μαχητικές φοιτητικές καταλήψεις που δίνουν το στίγμα του αγώνα πανελλαδικά, τα μαζικά συλλαλητήρια που γίνονται κάθε εβδομάδα σε όλες τις πόλεις, τις προσπάθειες του φοιτητικού κινήματος για να σπάσει η προπαγάνδα και η συκοφάντηση των φοιτητικών αγώνων από τα ΜΜΕ έως τα αγωνιζόμενα κομμάτια των μελών ΔΕΠ και των εργαζομένων στα πανεπιστήμια δίνεται η πιο ηχηρή και ανατρεπτική απάντηση στον αυταρχικό, επιχειρηματικό νόμο. Η συντριπτική πλειονότητα των σχολών παραμένει υπό κατάληψη, οι φοιτητές βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα, η πρώτη Διαπιστωτική Πράξη για τη συγκρότηση των εφορευτικών οργάνων του νέου Νόμου έμεινε ανυπόγραφη από το σύνολο σχεδόν των Πανεπιστημίων. Αυτός ο νόμος δεν πρέπει και δεν θα εφαρμοστεί!
Ιδιαίτερα τώρα που το δρόμο του μαχητικού αγώνα διαλέγουν οι μαθητές με τις καταλήψεις των σχολείων τους, οι εκπαιδευτικοί και οι δάσκαλοι αλλά μεγάλα κομμάτια εργαζομένων όπως είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το φοιτητικό κίνημα θα συνεχίζει και θα κλιμακώσει τον αγώνα του. Η ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της σε εκπαίδευση-εργασία-δημοκρατία μπορεί και πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του ζωντανού, συντονιζόμενου λαϊκού κινήματος.  Οι δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας που βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τα αλλεπάλληλα χουντικά διαγγέλματα  του Ε.Βενιζέλου και του Γ.Παπανδρέου δεν μας τρομοκρατούν και δεν κάμπτουν τον αγώνα μας. Θα συνεχίζουμε στο πλευρό όλης της κοινωνίας μέχρι τη νίκη! 
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: