Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Σπάμε το τείχος της σιωπής-κατάληψη της ΝΕΤ


     Το βράδυ της Κυριακής 25/9 ομάδα φοιτητών από το συντονιστικό γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων επιχείρησε να παρέμβει στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ προκειμένου να μεταδοθούν ζωντανά τα αιτήματα των κατειλημμένων σχολών.

    Τα ΜΜΕ σε πλήρη σύμπλευση με την πολιτική του υπουργείου έχουν στήσει έναν κλοιό σιωπής γύρω από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Η δυναμική των 300 κατειλημμένων σχολών των προηγούμενων εβδομάδων θάφτηκε απ' όλα τα μέσα ενημέρωσης, ενώ παράλληλα η μειοψηφική ως τώρα άποψη των ανοιχτών σχολών προβάλλεται συνεχώς και μονομερώς, αφού είναι και η μόνη πλευρά που της δίνεται η δυνατότητα να εκφραστεί ενδελεχώς για τις απόψεις της στα ΜΜΕ.

     Η διοίκηση της ΕΡΤ αρνήθηκε κατηγορηματικά να μεταδώσει ζωντανά τις δηλώσεις των φοιτητών και δεσμεύτηκε ότι θα προβληθούν στο δελτίο των 12:00 κάτι που τελικά δεν έγινε. Για την ακρίβεια η ΝΕΤ αρνήθηκε με μανία να προβάλλει τα αιτήματα των φοιτητών ώστε να μην προβάλει καν  το δελτίο ειδήσεων των 20 και των 12! Είναι σαφές ότι ενισχύεται κάθε προσπάθεια, ώστε οι αγώνες μας να μην ανοιχθούν στην κοινωνία και να παραμείνουν στους στενούς κύκλους του πανεπιστημίου όπως επιθυμεί η κυβέρνηση. Εμείς από την μεριά μας έχουμε να δώσουμε την εξής απάντηση: από τη στιγμή που η στάση τους είναι αμείληκτη, αμείληκτος θα είναι και ο αγώνας μας! Η πληροφόρηση σχετικά με το νόμο και τις κινητοποιήσεις είναι πλέον δική μας υπόθεση και θα αναζητήσουμε όλους τους δυνατούς τρόπους να εκφραστούμε!    
 
Κάτω η χούντα ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, ΔΝΤ!
Ο αγώνας των φοιτητών για δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση, αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας!!!

Εδώ το λογοκριμένο βίντεο: http://youtu.be/DUCyKRrCqDY
 
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απάντησαν: 
 

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ
Με την πρωινή του δήλωσή  «Με εντολή πρωθυπουργού.», ο κ. Μόσιαλος έκανε φανερή την απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στην ΕΡΤ, με την οποία ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος, παρ' όλες τις αντίθετες υποσχέσεις τους, «συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις» και δεν μετέδωσαν τη δήλωση των φοιτητών  στο τηλεοπτικό δελτίο των 12, χθες το βράδυ, παρόλο που είχε προαναγγελθεί. 
Η Διοίκηση της ΕΡΤ φανερά φιμώθηκε και σύρθηκε στις κυβερνητικές αξιώσεις, συμβάλλοντας με τον τρόπο της, στην απαξίωση της ΕΡΤ και ρίχνοντας νερό στο μύλο του υπουργού, που θορυβημένος από τα γκάλοπ για την ΕΡΤ -όπου το 75% των πολιτών θεωρεί ότι είναι αξιόπιστη και δεν θέλει να κλείσει- βρήκε τον τρόπο να την πλήξει.
Ο κ. Μόσιαλος αναιρεί τα ιδεολογήματά του περί δημόσιας (και όχι κυβερνητικής) κρατικής τηλεόρασης και επιβεβαιώνει, μη τηρώντας ούτε τα προσχήματα, ότι ο αποκλειστικός του σκοπός είναι να εκμηδενίσει την ΕΡΤ ως κανάλι πολυφωνίας και να την κάνει παράρτημα της κυβερνητικής πολιτικής.
Εμείς, ως εργαζόμενοι, δε θα αφήσουμε η ΕΡΤ να χάσει τον πραγματικό δημόσιο χαρακτήρα της.
Πιστεύουμε ότι τέτοιες πρακτικές κυβερνητικής παρέμβασης, δεν  μπορούν να υφίστανται, κυρίως μετά τις δεσμεύσεις περί ανεξάρτητης και δημόσιας τηλεόρασης, του υπουργού και κυβερνητικού εκπροσώπου. Του ανθρώπου δηλαδή που διόρισαν για να κομματιάσει όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον του δημόσιου φορέα. Του μόνου που μπορεί πραγματικά με τους ανθρώπους του, να αντισταθεί πλουραλιστικά, πολιτισμικά και πολιτιστικά, σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: