Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ‘ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ’ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ


Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε, σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους μας», δήλωσε χωρίς περιστροφές από το μεσημέρι της Παρασκευής ήδη, ο υπουργός Εξωτερικών μετά την έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Ο Α. Σαμαράς από την άλλη δήλωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας «είναι σωστή» και μάλιστα κατηγορεί την «Παγκόσμια Δημοκρατική Κοινότητα» για… καθυστέρηση!

Την εποχή των αλλεπάλληλων Μνημονίων (1,2,3,4…ν) λεφτά υπάρχουν όχι για μισθούς, συντάξεις, δημόσιες υπηρεσίες αλλά για βόμβες και πυραύλους. Η ελληνική συνδρομή της κυβέρνησης Παπανδρέου για την «παγκόσμια ειρήνη» είναι η υποστήριξη των βομβαρδισμών με πολεμικά πλοία και αεροπλάνα F-16 που ήδη βρίσκονται εκεί. Πρόκειται για ένα ανώτερο βήμα του ελληνικού καπιταλισμού στους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε σχέση με την συμμετοχή των κυβερνήσεων Σημίτη στις επιδρομές κατά της Γιουγκοσλαβίας και του Ιράκ. Η οικονομική κρίση αποτελεί την αιτία που όλα τα στρατιωτάκια του καπιταλισμού αναγκάζονται να στρέφονται στον πόλεμο που από κοινωνικός μετατρέπεται και σε ιμπεριαλιστικό.

ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η συγκεκριμένη επέμβαση έχει άμεσο στόχο την τρομοκρατία ενάντια στις λαϊκές εξεγέρσεις και αντιστάσεις στον αραβικό κόσμο, αλλά και στις ΗΠΑ (όπως στο Ουισκόνσιν) και αύριο στις χώρες της Ευρώπης. Γιατί δηλαδή δεν επεμβαίνει το Συμβούλιο Ασφαλείας στην Υεμένη -όπου ο δικτάτορας Σαλέχ σφάζει κατά χιλιάδες τους διαδηλωτές- ή στο Μαρόκο ή στο Ομάν που ο βασιλιάς Μοχάμεντ και ο σουλτάνος Καμπούς αντίστοιχα  πράττουν ανάλογα εγκληματικά ενάντια στις διαδηλώσεις κατά των μοναρχιών τους; Αφού λοιπόν ο Καντάφι («σύντροφος» μέχρι πρόσφατα του Γιωργάκη στην «Σοσιαλιστική» Διεθνή) κατάφερε να συντρίψει την οργανωμένη ένοπλη εξέγερση εναντίον του, βομβαρδίζοντας ανελέητα άμαχο πληθυσμό, έρχεται τώρα η επέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για να επικυρώσει την ιμπεριαλιστική κυριαρχία και να διασφαλίσει τα κέρδη, τις επενδύσεις και των έλεγχο των πετρελαίων και του φυσικού αερίου της περιοχής. Τόσα χρόνια βέβαια (και ειδικά τα 5 τελευταία χρόνια) είχαν άριστες σχέσεις με τον αιμοσταγή δικτάτορα.

Aυτοί που στήριζαν μέχρι χθες τον Καντάφι, τώρα έρχονται να «απελευθερώσουν» το λαό της Λιβύης για να στήσουν ένα φιλο-ιμπεριαλιστικό προτεκτοράτο στην περιοχή, τεμαχίζοντας ίσως τη Λιβύη με τη βοήθεια των ντόπιων προθύμων αντιπολιτευόμενων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Κατά της Λιβυής τάχθηκε και ο Αραβικός σύνδεσμος, όλες δηλαδή οι Αραβικές κυβερνήσεις των οποίων οι λαοί έχουν ξεσηκωθεί. Ψηφίζουν δηλαδή οι σφαγείς των λαών τους να υποστηρίξουν τον «εξεγερμένο λαό» των αντικανταφικών Λίβυων! Καλούν μάλιστα τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να επιτεθούν εναντίον του καθεστώτος της Λιβύης για χάρη των εξεγερμένων, τους οποίους όλοι σφάζουν αδίστακτα και ανεμπόδιστα στις χώρες τους! Τι ιδιαίτερο έχουν οι αντικανταφικοί; Γιατί οι δικτάτορες των αραβικών χωρών είναι βέβαιοι ότι αποκλείεται ο Αραβικός Σύνδεσμος να πάρει αύριο μια παρόμοια απόφαση, καλώντας τη Δύση να επιτεθεί για να ανατρέψει τους ίδιους; Η απάντηση είναι ότι τα ολοκληρωτικά αραβικά καθεστώτα αντιλήφθηκαν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα εγκατέλειψε την γραμμή της δήθεν υποστήριξης των αυθόρμητων αραβικών λαϊκών εξεγέρσεων. Ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός είδε ότι απλές «δημοκρατικές» μεταρρυθμίσεις δεν εκτόνωσαν τη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια όπως πίστευαν. Είδε ότι οι εξεγερμένοι Άραβες ζητούν πολύ περισσότερα…

-ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - Πώς μπορεί να ενδιαφέρεται για την ελευθερία του αραβικού λιβυκού λαού μια κυβέρνηση που σκλαβώνει τον ελληνικό λαό στο βάρβαρο πρόγραμμα του ΔNT/EKT/EE και τον οδηγεί στην εξαθλίωση;
-ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΛΑΟΙ
-ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ  -ΟΥΤΕ ΚΑΝΤΑΦΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗΣ

Όλοι/ες στην πορεία προς τα γραφεία της Ε.Ε και την πρεσβεία των Η.Π.Α. Συγκέντρωση στα Προπύλαια, Τρίτη 22/03, στις 18:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: