Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δεν είμαι εγώ σπορά της Τύχης
ο πλαστουργός της νιας ζωής
Εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης
κι ώριμο τέκνο της Οργής.»


Την ημέρα της πανεργατικής απεργίας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και μαθητές κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας και σε σε άλλεις πόλεις της Ελλάδας για να διαδηλώσουν ενάντια στη χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ- ΣΕΒ που μας καταδικάζουν στην εξαθλίωση και την φτώχεια. Η τεράστια συμμετοχή στην πορεία και την ανεξάρτητη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων όπως και η μαχητικότητα των διαδηλώσεων όσον αφορά και στο παλμό και στα πολιτικά συνθήματα είναι δείγματα της αγανάκτησης και του αγώνα που θέλουν να κάνουν οι εργαζόμενοι από εδώ και πέρα.

Οι εργαζόμενοι και οι νέοι δήλωσαν ξεκάθαρα την άρνησή τους να υποταχτούν στο πραξικόπημα του Μνημονίου και την καθολική τους αντίθεση στο πραξικοπηματικά (καθώς πέρασε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος) ψηφισμένο πολυνομοσχέδιο που φέρνει σαρωτικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ. Που οδηγεί εκατομμύρια εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στη φτώχεια, στην άγρια εκμετάλλευση, στην ελαστική εργασία, στην ανεργία. Που φέρνει αλλαγές και περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ, ιδιωτικοποιήσεις και φορολογικά μέτρα ακόμα μια φορά υπέρ των λίγων και εχόντων. Δήλωσαν ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση της πτώχευσης θα ανατραπεί από τον κόσμο της δουλειάς, συμπαρασύροντας μαζί της όλους τους νόμους και τη πολιτική της.


Ξύλο και χημικά εναντίον των χιλιάδων εργαζόμενων με υπογραφή της κυβέρνησης και της ΓΣΕΕ!


Εφ’όσον η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει κανέναν για την «αναγκαιότητα» να πίει το αίμα των εργαζομένων ρίχνει το τελευταίο της χαρτί, αυτό της κρατικής καταστολής. Η αστυνομία χτύπησε άγρια την πορεία με βροχή δακρυγόνων και χημικών και ξύλο στα μπλοκ με ξεκάθαρο στόχο και οδηγίες να τη διαλύσει. Παρόλη τη βία και την καταστολή η πορεία έγινε, η Βουλή των κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων βρέθηκε περικυκλωμένη από την εργατική αγανάκτηση. Οι ομάδες ΔΙΑΣ και Δέλτα αλώνιζαν για μια ακόμη φορά ανάμεσα στα μπλοκ με αποτέλεσμα να τραυματίσουν διαδηλωτές. Εκατοντάδες ασφαλίτες με κουκούλες γύρω και μέσα στην πορεία προβόκαραν και συλλαμβάναν κόσμο. Ματάδες σε όλο το μήκος της πορείας ξέσπαγαν λυσσασμένοι πάνω στους διαδηλωτές. Όλο αυτό το σκηνικό τρομοκρατίας στήθηκε από την κυβέρνηση για να εκφοβίσει το ποτάμι των διαδηλωτών. Αυτό το σκηνικό είναι όμως πολύ μικρό για να τρομοκρατήσει και να στείλει στα σπίτιά τους τους οργισμένους εργαζόμενους και νέους. Αντίθετα δείχνει πόσο πολύ φοβάται η κυβέρνηση και οι σύμμαχοι της την κοινωνική οργή, το πολιτικό κίνημα ανατροπής και αυτό δίνει νέα ώθηση και δύναμη στους εργαζόμενους και τους νέους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Εργατικά σωματεία μετά την Ομόνοια πήγαν προς τα γραφεία της ΓΣΕΕ για να την καταλάβουν με σκοπό να απαιτήσουν συνέχεια και κλιμάκωση, με νέα πανεργατική Απεργία, και να καταγγείλλουν τη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που ξεπουλάει πια ανοιχτά τους αγώνες. Έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ πολλές ομάδες ΔΕΛΤΑ όρμηξαν και χτύπησαν τους διαδηλωτές, διαλύοντας την συγκέντρωση. Η αστυνομία με εντυπωσιακή αυταπάρνηση διέθεσε το κορμί της για τη σωτηρία της ηγεσίας των εργατών! Προστάτεψαν με ιδαίτερο ζήλο τη ΓΣΕΕ από τους εργαζόμενους που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται! Μια εικόνα ,λένε, ισούται με χίλιες λέξεις. Οι δυνάμεις καταστολής των εργαζομένων, ο κρατικός συνδικαλισμόςκαι μπάτσοι, σε αγαστή συνεργασία.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Ο κόσμος της εργασίας μίλησε ξανά την 15η Δεκέμβρη και φαίνεται πιο αποφασισμένος από ποτέ να δώσει την μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είναι έτοιμος να δημιουργήσει ένα πολιτικά επικίνδυνο, μαζικό και διαρκές κίνημα ανατροπής, να κλιμακώσει τους αγώνες του με απεργίες διαρκείας. Απαιτεί να φύγει αυτή η κυβέρνηση κάτω από τη μαζική κατακραυγή των εργαζομένων και τη συνολική ανατροπή του Μνημονίου. Ένα εργατικό κίνημα που θα βάλει στην άκρη μια για πάντα τον υποταγμένο, γραφειοκρατικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Από τη μεριά μας πιστεύουμε ότι το φοιτητικό κίνημα μπορεί να στρατευτεί δίπλα στους εργαζόμενους όχι από απλή αλληλεγγύη, αλλά επειδή η πλειοψηφία των φοιτητών, εμείς είμαστε η γενιά που την καλούν να ζήσει μέσα σ’αυτό το ασφυκτικό κλοιό των εργασιακών σχέσεων, στην ανεργία και την παρατεταμένη φτώχεια. Γι αυτό και από την μεριά μας βάζουμε όλες τις δυνάμεις μας μαζί με το εργατικό κίνημα για να κάνουμε πράξη τον κοινωνικό σεισμό που θα γκρεμίσει την επιδρομή κυβέρνησης-ΕΕ-εργοδοτών και τρόικας και θα θεμελιώσει μια παιδεία, εργασία βάση των δικών μας αναγκών.


Όλοι/ες την Παρασκευή 17/12 στο συλλαλητήριο με τα α’βάθμια σωματεία στις 5:30μμ στα Προπύλαια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: