Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Πρόγραμμα της κατάληψης

Σύμφωνα με την αγωνιστική απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης η σχολή θα έχει κατάληψη από την Δευτέρα 13/12 έως και την Τετάρτη 15/12.
Η σχολή μπορεί να έκλεισε όσον αφορά το εκπαιδευτικό κομμάτι, άνοιξε όμως στον διάλογο και τον προβληματισμό!

Το πρόγραμμα της κατάληψης που αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή κατάληψης:


  • Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010
Συμμετοχή του Συλλόγου στην πορεία στο Λαύριο στη σύνοδο των πρυτάνεων ενάντια στο στημένο διάλογο! Το νομοσχέδιο έκτρωμα της Διαμαντοπούλου να μην κατατεθεί. Αναχώρηση από το Μουσείο στην Πατησίων στις 9.00 π.μ.

  • Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010
Συμμετοχή στην απεργιακή περιφρούρηση! Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία στο εμπόριο για την Αθήνα, όπου μετά από παράνομη και αυθαίρετη απόφαση του νομάρχη Σγουρού, θέλουν να ανοίξουν τα μαγαζιά την Κυριακή 12/12. Το ραντεβού του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα είναι στις 9.00 π.μ. στο Σύνταγμα: στην Καραγιώργη Σερβίας μπροστά από το PUBLIC
Η απόφαση του ΣΤΕ να κυρήξει παράνομη την απόφαση του νομάρχη Γ. Σγουρού και του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας για άνοιγμα των μαγαζιών την Κυριακή 12-12 είναι μια νίκη των εργαζομένων του εμπορίου και της εργατικής αλληλεγγύης.
Τα μεγάλα αφεντικά του εμπορίου που στοχεύουν στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, βλεποντας τις αντιδράσεις των εργαζόμενων, την απεργία που κυρήχθηκε και τις συγκεντρώσεις που προγαμματίζονταν, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να αφήσουν τους υπαλλήλους τους κο Σγουρό και κο Καρέλλα εκτεθειμένους. Μετά τις εξελίξεις αυτές που δείχνουν ότι και στην εποχή του μνημονίου οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη να πετυχαίνουν νίκες και να ανατρέπουν αποφάσεις η συγκέντρωση της Κυρακής στο Σύνταγμα αναβάλλεται.
  • Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010
Εκδήλωση - συζήτηση : Η κρατική καταστολή και η απάντηση του κινήματος, 15.00.
Προβολή της ταινίας "Τhe Take" (H κατάληψη) των Avi Lewis και Naomi Klein, που αναφέρεται στην κατάσταση στην Αργεντινή μετά την κρίση του 2001, στην έλευση του ΔΝΤ και στην απάντηση που έδωσαν εργάτες με τις καταλήψεις και την αυτοδιαχείριση των εργοστασίων τα οποία χρεωκόπησαν από τους ιδιοκτήτες τους. 18.00.
Ρεμπέτικο γλέντι με μουσική, χορό και οινοποσία 22:00


  • Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010
Συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ ενάντια στη πολιτική των απολύσεων.
Ο "Πλούτος" του Αριστοφάνη, από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Ιόνιου Σχολής στις 19.00 στην Aula!

  • Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010
Συμμετοχή του Συλλόγου στην πανεργατική 24ωρη απεργία με προσυγκέντρωση στις 10.30 στο Μουσείο μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους και τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: