Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΡΥΑΚΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΥΛΑ... Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΜΟΖΕΙ, Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΑ

Την περασμένη εβδομάδα ο Σύλλογος της σχολής μας κατάφερε να βγάλει απαρτία και να πραγματοποιήσει την πρώτη του Γενική Συνέλευση, κόντρα στην λογική της συναίνεσης, της απάθειας, της μιζέριας και της υποταγής των παρατάξεων της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Η ΠΚΣ, ή το ΜΑΣ, ή η ΚΝΕ (έχουμε μπερδευτεί πλέον) καλούσε σε συνέλευση την Τρίτη, στην οποία ήταν και μόνη λόγω της αναξιόπιστης στάσης της σχετικά με τον θεσμό όλο αυτό το διάστημα. Ψηφίστηκε λοιπόν κατάληψη. Όχι από φετίχ, όχι από βαρεμάρα, όχι από ρεταλισμό. Ψηφίστηκε κατάληψη, αναγκαστήκαμε να φτάσουμε εκεί, σαν το αποτελεσματικότερο όπλο και μέσο πίεσης των φοιτητών. Σαν άρνηση της κανονικότητας, άρνηση της σιωπηλής αυτής πορείας όλης της γενιάς μας προς την σφαγή, προς την κατάθλιψη και την ανασφάλεια, προς την λεηλάτηση της αξιοπρέπειάς μας. Άρνηση συμμετοχής στον διάλογο απάτη του υπουργείου παιδείας, που υπό τις κατευθυντήριες του ΔΝΤ και του Μνημονίου, μας βάζει στην θέση να διαπραγματευτούμε τι είδους μπουλντόζα θέλουμε να καταστρέψει κάθε ίχνος του θεσμού του πανεπιστημίου και της εργασιακής μας προπτικής.

Με πανό του Συλλόγου, το μπλοκ της Φιλοσοφικής, διαδήλωσε δυναμικά στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της προηγούμενης Πέμπτης αλλά και την πορεία της 6 Δεκέμβρη, στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όχι απλώς σαν ένα μνημόσυνο, αλλά δηλώνοντας πως οι δολοφόνοι ολόκληρης της γενιάς μας είναι εκεί έξω και ζουν ανενόχλητοι. Χαρακτηριστική ήταν η απρόκλητη βία της αστυνομίας. Το μπλοκ της σχολής μας χτυπήθηκε άγρια με άπειρα δακρυγόνα, βόμβες κρότου λάμψης, επέμβαση της αστυνομίας και ξυλοδαρμός με γκλοπ και κλωτσιές. Πολλοί συμφοιτητές μας χρειάστηκε να πάνε στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού για να γίνει διάγνωση της σωματικής τους ακεραιότητας. Είμασταν όμως όλοι εκεί ενωμένοι, συναλληλέγγυοι με συνθήματα όπως “δεν μας τρομοκρατούν συλλήψεις δακρυγόνα, νόμος είναι το δίκιο του αγώνα”, ”αυτοί που δέρνουν φοιτητές και εργάτες είναι οι μόνοι τρομοκράτες”, ”Κουμής, Κανελλοπούλου, Μιχάλης Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ.”, ”οργή λαού, ξεσηκωμός παντού, να ρίξουμε την χούντα ΕΕ και ΔΝΤ”, ”χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά”, ”το κίνημα δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, στο δρόμο στο δρόμο γεννιούνται συνειδήσεις”.

Φαίνεται πως μπήκε λίγο νερό στο αυλάκι. Φάνηκε πως αυτό το αυλάκι το φοβούνται πολύ. Γιατί ξέρουν πως το ρυάκι γίνεται ξαφνικά χείμαρος. Και πολλά ρυάκια αρχίζουν και κυλάνε, από την Αγγλία, την Πορτογαλία, την Γαλλία, την Ιταλία (όπου αυτές τις μέρες γίνεται χαμός) μέχρι τους εργασιακούς χώρους και τις φοιτητικές συνελεύσεις της Ελλάδας. Η πλειοψηφία της κοινωνίας πλέον δεν αντέχει, ανησυχεί και ψάχνει δρόμους. Αρνείται το μέλλον που μας ετοιμάζουν, αρνείται και κινητοποιείται, δίνει μια κίνηση δικιά του στην φαινομενικά προδιαγεγραμένη ιστορία.

ΟΥΤΕ ΣΙΩΠΗΣ ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Καλούμε σε

· Γενική συνέλευση του συλλόγου, όπως φηφίστηκε από το προηγούμενο πλαίσιο, για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, την Πέμπτη 9/12 12μμ

· Συμμετοχή στην κινητοποίηση του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων για τον ερχομό του Ντομινίκ Στρος Καν

· Καμία συνενοχή στην απόφαση του υπουργείου να ανοίξουν τα μαγαζιά την Κυριακή 12/12 (λες και το πρόβλημα που ο κόσμος δεν ψωνίζει είναι ότι δεν έχει χρόνο) και συμμετοχή σε απεργιακές φρουρές στα μαγαζιά την ίδια μέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: