Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Έσπασε η βιτρίνα της «δημοκρατίας» τους...


Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου από το κράτος ο λαός έδειξε πως δεν ξεχνά. Δεν ξεχνά τα αίτια της κοινωνικής έκρηξης του Δεκέμβρη που είναι ριζωμένα στο καταπιεστικό και εκμεταλλευτικό σύστημα και έρχονται ολοένα και με πιο βίαιο τρόπο στο προσκήνιο μέσα από τη βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δεν ξεχνά όμως και ότι η μάχη για την ανατροπή αυτής της αντιδραστικής πολιτικής και των εκφραστών της θα δοθεί από το λαϊκό κίνημα στους δρόμους του αγώνα. Αυτούς τους δρόμους επέλεξαν χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στην κοινωνική κατάσταση που διαμορφώνουν ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε.- ΔΝΤ, αυτή την κοινωνική κατάσταση που όπλισε το όπλο της αστυνομίας που δολοφόνησε τον 15χρονο μαθητή.

Η μεγαλειώδης σε όγκο και παλμό παλλαϊκή πορεία η οποία είχε ιδιαίτερα έντονο αντικυβερνητικό και αντιμνημονιακό στίγμα έδειξε πως η 6η Δεκέμβρη συμβολίζει για τη νεολαία και τους εργαζόμενους τη δική τους πρώτη εξέγερση στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Σε αυτή την πορεία η χούντα κυβέρνησης – Ε.Ε. –ΔΝΤ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, που δεν ήταν άλλο από τη σκληρή και βίαιη καταστολή. Η κυβέρνηση και η αστυνομία προχώρησαν από νωρίς το πρωί σε αποκλεισμό του κέντρου της Αθήνας με τους περισσότερους δρόμους να είναι κλειστοί και την πόλη να μοιάζει με υγειονομική ζώνη όπου κανένας δεν μπορούσε να πλησιάσει. Αυτό είχε ως σκοπό από τη μία να αποτρέψει πολλούς διαδηλωτές να συμμετέχουν στην πορεία, αφού φρόντισαν να κλείσουν και τους σταθμούς του μετρό στο χώρο της προσυγκέντρωσης, και από την άλλη να τρομοκρατήσει το λαό που ήθελε να διαδηλώσει κάνοντας το κέντρο της πόλης να μοιάζει με πεδίο πριν τη μάχη. Η πρόθεση της κυβέρνησης να διαλύσει με κάθε κόστος την πορεία φάνηκε από τη στάση της αστυνομίας στην προσυγκέντρωση στα Προπύλαια. Συγκεκριμένα, χωρίς απολύτως κανένα λόγο τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με χημικά και ωμή βία, καταπατώντας το άσυλο και αναγκάζοντας με αυτό τον τρόπο την πορεία να ξεκινήσει πριν τη προγραμματισμένη ώρα προκειμένου να είναι λιγότερο μαζική. Αλλά και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πορείας υπήρξε σκληρή καταστολή με χρήση χημικών, γκλόμπ αλλά και πολλές αναίτιες συλλήψεις.

Η επιλογή αυτή της κυβέρνησης ούτε τυχαία είναι ούτε μεμονωμένη. Σε μία περίοδο όπου η αντιλαϊκή πολιτική σε εκπαίδευση και εργασία έχει γεννήσει πολλές κοινωνικές αντιστάσεις και υπάρχει έντονη απονομιμοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής, η καταστολή είναι η μόνη απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στο κίνημα. Αυτό φάνηκε και από το έντονο χτύπημα που δέχτηκαν κυρίως τα φοιτητικά μπλοκ με δεκάδες φοιτητές να βρίσκονται είτε τραυματισμένοι σε νοσοκομεία είτε συλληφθέντες. Το μπλοκ του συλλόγου μας δεν αποτέλεσε εξαίρεση στην αναίτια επίθεση με χημικά και γκλοπ εναντίον φοιτητών και φοιτητριών. Και αυτό γιατί είναι τώρα που το Φοιτητικό Κίνημα έχει βγει δυναμικά στο προσκήνιο ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με στόχο να συμπαρασύρει μαζί του ευρύτερα κομμάτια της κοινωνίας σε ένα νέο γύρο συνολικής αναμέτρησης με τη χούντα κυβέρνησης – Ε.Ε. –ΔΝΤ.

Το Κίνημα δεν τρομοκρατείται – δεν καταστέλλεται

Το κατασταλτικό χτύπημα του κράτους απέναντι στο λαϊκό κίνημα δείχνει πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση φόβου. Ξέρουν πως τα μέτρα που προωθούν πλήττουν το σύνολο της κοινωνίας και γεννούν κοινωνικές αντιδράσεις. Γνωρίζουν πως υπάρχει έντονη κοινωνική οργή απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων. Φοβούνται πως το Φοιτητικό Κίνημα μπορεί να αποτελέσει τον πυροδότη ευρύτερων κοινωνικών εξελίξεων που θα δημιουργήσει ένα πλατύ πολιτικό κίνημα ανατροπής της κυρίαρχης αντιδραστικής πολιτικής. Αυτό όμως που δε γνωρίζουν είναι πως με τα ΜΑΤ και τα ΜΜΕ δε μπορούν να κάμψουν το Κίνημα. Αν η απάντηση τους στον αγώνα της νεολαίας και των εργαζόμενων είναι η καταστολή τότε η απάντηση του λαϊκού κινήματος θα είναι η μαζικοποίηση των αγώνων. Για να πάρουν ακόμα πιο βαθιά, ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά οι αγώνες μέσα από Συνελεύσεις – Καταλήψεις - Απεργίες και Διαδηλώσεις και να υπάρξει μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στο δρόμο που θα ανατρέψει τα σχέδια τους. Η δική μας απάντηση θα είναι στους δρόμους! Στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη για να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και ανατροπής στη χούντα κυβέρνησης – Ε.Ε. –ΔΝΤ.

Δύο χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και η γενιά μας βλέπει να την πυροβολεί καθημερινά η ιδιότυπη χούντα της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, διαλύοντας τα δικαιώματά μας σε παιδεία, υγεία, εργασία, δημοκρατία, τσακίζοντας ουσιαστικά τα όνειρα μας για τη ζωή που μας αξίζει! Ο Δεκέμβρης του ’08 δεν ήταν η απάντηση στην αστυνομική βαρβαρότητα, στην σφοδρότητα της οικονομικής κρίσης, στη δολοφονία του Αλέξη και χιλιάδων άλλων θυμάτων του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, αλλά μια εικόνα από το μέλλον! Άφησε ανεκπλήρωτα ερωτήματα και έδειξε πως η γενιά μας έχει την αξιοπρέπεια να αγωνίζεται για το μέλλον της!
Η φλόγα του Δεκέμβρη θα ανάψει ξανά με τη νεολαία πυροκροτητή ευρύτερων αντιστάσεων, στο πλάι των εργαζομένων, του λαϊκού κινήματος και κάθε αγωνιζομένου κλάδου για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα της Διαμαντοπούλου, για τη διαγραφή του αντικοινωνικού χρέους που βουλιάζει τη πλειοψηφία της κοινωνίας για να σώσει τις τράπεζες και το σύστημα της εκμετάλλευσης!

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 07/12 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΘΜΩΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 17.00!
  • ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/12, 12:00 ΣΤΗΝ AULA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: