Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Η ιστορία μιας Γενικής Συνέλευσης, part 2!

Περίληψη του προηγούμενου επεισοδίου (part1): Η Ενωτική Πρωτοβουλία ΣΑΦ-ΚΑΡΦΙ μια εβδομάδα πριν έχει καλέσει ΔΣ για να πραγματοποιηθεί ΓΣ, οι παρατάξεις αρνούνται να αποφασίσουν ΓΣ και περνάει στην επόμενη φάση του μαζέματος υπογραφών για να πραγματοποιήσει επιτέλους μια διαδιασία, όπου ο σύλλογος θα διαλέξει με ποια πλευρά θα ταχθεί, με την κυβέρνηση ή με τους αγώνες. Η ΠΑΣΠ και η ΚΝΕ αποφασίζουν εντελώς πραξικοπηματικά να μην μπουν στην Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 10/11 και να "καλέσουν" την Πέμπτη 11/11 για την τουλάχιστον εδώ και χρόνια καθιερωμένη γενική συνέλευση πριν το Πολυτεχνείο. Παρόλα αυτά η Ενωτική με κριτήριο πάνω απ'όλα την αναγέννηση του φοιτητικού κινήματος, που τόσο αναγκαία είναι για την επιβίωση όχι μόνο των πανεπιστημίων αλλά και των ίδιων των φοιτητών ως φυσικών προσώπων!, αλλά και με γνώμονα την επαναλειτουργία και των διαδικασιών του συλλόγου των φοιτητών της Φιλοσοφικής δεν διστάζει να βάλει όλες τις τις δυνάμεις για γενική συνέλευση όποια μέρα κι αν αυτή γίνει.


Νέο επεισόδιο (part 2): ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΚΝΕ λένε ότι θα μπουν στην συνέλευση. Η ΚΝΕ μάλιστα καλεί για πρώτη φορά μες την χρονιά ( και μάλλον τελευταία) τους φοιτητές στην συνέλευση. Ανοίγει η Aula.

ΔΑΠ: απούσα, ΠΑΣΠ: απούσα. Οι παρατάξεις που στηρίζουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι παρατάξεις που στηρίζουν την πολιτική της φτώχειας στον παρόν με την ελαχιστοποίηση των εισόδων και την διόγκωση των εξόδων των εργαζομένων με το πρόσχημα του ελλείμματος , που υποθηκεύουν το μέλλον μας με τα σχέδια Λοβέρου και το ΔΝΤ, που στηρίζουν την διάλυση του πανεπιστημίου και την παράδοση του πλήρως στις επειχειρήσεις, που τελικά τελικά στηρίζουν την κοινοβουλευτική χούντα του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, του ΔΝΤ που βάζουν θηλιά στην ελευθερία μας, δεν τόλμησαν να μπουν στο αμφιθέατρο. Οι παρατάξεις κρύβονται πίσω από τις κοινωνικές συναναστροφές και τις γραμματειακές υπηρεσίες και εκεί που θα πραγματικά θα αποκαλυφθεί ο ρόλος τους δηλαδή στην γενική συνέλευση αποφεύγουν εντέχνως να τοποθετηθούν. Εξάλλου ο ρόλος τους είναι να φροντίζουν για την ομαλή και χωρίς κινηματικά «εμπόδια» επέλασης της αντι-εκπαιδευτικής και αντεργατικής επίθεσης εντός και εκτός πανεπιστημίου.

ΚΝΕ: παρούσα για λίγο τόσο λίγο. Η «αγωνιστική» ΚΝΕ που σημειωτέον φέτος δεν έχει υπογράψει ή καλέσει καμία συνέλευση μπήκε στο αμφιθέατρο τόσο ώστε να αποφασίσει πως η Γενική συνέλευση είναι μια εκφυλιστική διαδικασία, να την καταγγείλλει και να αφήσει στα κρύα του λουτρού τους φοιτητές αποχωρώντας και εγκαταλείποντας την συνέλευση σε μια λεπτή κλωστή απαρτίας-μη απαρτίας. Οι συνάδελφοι από την ΚΝΕ πρέπει να απολογηθούν επιτέλους για το αν είναι ή όχι με τις γενικές συνελεύσεις, για το αν πιστεύουν πως είναι δυνατό το φοιτητικό κίνημα να συγκροτηθεί και να ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της. Όλη τους η αγωνιστική ρητορεία εξαντλείται μέσα στα στενά χωράφια του ΜΑΣ; Οι φοιτητές και οι παρατάξεις που δεν συμφωνούν με την ΚΝΕ δεν έχουν λόγο στο κίνημα; Πας μη ΜΑΣ βάρβαρος: Τελικά θέλουν τους φοιτητές με ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ στους συλλόγους τους και κινηματικές πρακτικές να διεκδικήσουν το αναγκαίο για τους ίδιους ή πρέπει να περιμενούν την λαική εξουσία ή καλύτερα την Αλέκα και το ΚΚΕ με 50% στις εκλογές για να δουν μια άσπρη μέρα και στο μεταξύ να επιβιώνουν με το ζόρι. Γιατί πως να το κάνουμε η διαδικασία που όλοι μας μπορούμε να συζητάμε και να διεκδικούμε από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, όπου όλοι μπορουμε να μιλήσουμε και να αποφασίσουμε, όπου θα υψωθεί η φωνή αντίστασης των φοιτητών είναι οι «εκφυλιστικές» γενικές συνελεύσεις μας. Κι αν είναι εκφυλιστικές αυτές ε τότε είμαστε όλοι έκφυλοι!

Μετά την αποχώρηση της ΚΝΕ ξεκίνησε η ΓΣ μιας και είχε οριακή απαρτία. Κατα τη διάρκεια τοποθετήθηκαν μια σειρά συναδέλφων και το αμφιθέατρο αυξομειωνόταν. Εν τέλει καταμετρήθηκαν οι ψήφοι υπέρ των πλαισίων. 170 φοιτητές ψήφισαν υπέρ του ανοιχτού αγωνιστικού πλαισίου, 13 υπέρ της πρωτοβουλίας φοιτητών και 7 λευκά.Οπότε και δεν μπορούσε η συνέλευση να πάρει απόφαση...Οι ευθύνες νομίζουμε ότι είναι ξεκάθαρες.

Προσεχώς: Μετά την λήξη της συνέλευσης μαζεύτηκε στο αίθριο ένας αριθμός φοιτητών που αγωνιά για το πότε ο σύλλογος επιτέλους θα τοποθετητηθεί και θα βγει στον δρόμο του αγώνα με τους υπόλοιπους συλλόγους. Γι’ αυτό αποφάσισε να γράψει ένα κείμενο που θα εξηγεί γιατί είναι απαραίτητο να γινει ΓΣ και θα καλεί τους συναδέλφους να υπογράψουν και να καλέσουν (θέλουν δεν θέλουν) οι υπόλοιπες παρατάξεις συνέλευση στις 22/11. Προσεχώς λοιπόν την Δευτέρα 22/11 νέα Γενική Συνέλευση και μέχρι τότε να πάρει ο καθένας την κατάσταση στα χέρια του. Ολα αυτά αφορούν την ζωή μας και για τη ζωή μας μπορούμε να αποφασίζουμε μόνο εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: