Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση-κάλεσμα σε αγώνα του συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και καταλήψεων

Η περασμένη εβδομάδα σηματοδότησε μεγάλες εξελίξεις για το κίνημα και τους αγώνες. Από την μια η άφιξη της τρόικα και τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές και από την άλλη η βροντερή απάντηση των εργαζομένων και της νεολαίας τόσο την Δευτέρα στις 15/11 όσο και την Τετάρτη 17/11 σε μια από τις πιο μαζικές διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων.

Η πρωτοφανής μαζικότητα παρά την ασφυκτική παρουσία της αστυνομίας που είχε ξεχυθεί στους δρόμους της Αθήνας και το όργιο καταστολής και συλλήψεων, έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι δεν σκύβουν το κεφάλι στη σύγχρονη χούντα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ αλλά αντίθετα αγωνίζονται για την ανατροπή της. Οι φοιτητικοί σύλλογοι βροντοφώναξαν ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν, ενάντια στο μνημόνιο και την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ. Δεκάδες χιλιάδες δε διαδήλωσαν για έναν ακόμα εορτασμό της εξέγερσης του πολυτεχνείου του 1973, δίνοντας νέο νόημα στη σύγχρονη εκδοχή της, τον αγώνα για τα δικαιώματα που μας στερεί η μνημονιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και των δεκανικίων του ΝΔ-ΛΑΟΣ. Η σημερινή κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων και των καταληψεών τους στο δρόμο φανερώνει τον παλμό και τον τόνο του αγώνα διαρκείας και σύγκρουσης με τη Α.Διαμαντοπούλου και τη κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πλήρως εναρμονισμένη στις κατευθύνσεις της τρόικα έδωσε στη δημοσιότητα έναν προϋπολογισμό κοινωνικής γενοκτονίας δίνοντας το σάλπισμα για το δεύτερο μνημόνιο που φέρνουν. Έναν προϋπολογισμό που συνθλίβει τα τελευταία υπολείμματα του κράτους πρόνοιας, που βυθίζει στη φτώχια τη λαϊκή πλειοψηφία με ένα νέο σαρωτικό κύμα ακρίβειας με την αύξηση του ΦΠΑ, που χαρίζει στο κεφάλαιο 320 εκατ. Ευρώ ,που μειώνει κονδύλια για υγεία, παιδεία, πολιτισμό, συμπιέζει μισθούς , παγιώνει απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, ξεπουλάει τις ΔΕΚΟ. Μάλιστα παρά την αφαίμαξη των εργαζομένων, το δημόσιο χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται, δυναμική που προοιωνίζοντας την αναδιάρθρωση του χρέους και νέα προγράμματα λιτότητας.

Στο μέτωπο της εκπαίδευσης η Διαμαντοπούλου προετοιμάζει την έναρξη του στημένου διαλόγου της πάνω στο σχέδιο διαβούλευσης που κατέθεσε στη σύνοδο Πρυτάνεων στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο που με πρόφαση την «ανάπτυξη» και την «έξοδο της χώρας από την κρίση» συμπυκνώνει και αναβαθμίζει όλη την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που είδαμε έως τώρα ενώ έρχεται να κεφαλαιοποιήσει το σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης και του μνημονίου στην παιδεία. Ένας νόμος έκτρωμα που θέλει τα πανεπιστήμια να λειτουργούν με επιχειρηματικά και ανταποδοτικά κριτήρια, που διαλύει πτυχία και τα συλλογικά κατοχυρωμένα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα, που θέλει να υποτάξει την έρευνα στις ανάγκες του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα επιβάλλει ολοένα και λιγότερα παιδιά να μπορούν να σπουδάζουν στις δημόσιες σχολές, μετατρέπει τις φοιτητικές παροχές(σίτιση-στέγαση) σε ξένο σώμα και φέρνει τα δίδακτρα από την πίσω πόρτα. Επίσης, στερεί κάθε δυνατότητα παρέμβασης και διεκδίκησης από τους φοιτητικούς συλλόγους, δημιουργεί συνολικά ένα αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας ενώ φέρνει περαιτέρω εντατικοποίηση των σπουδών μας μέσα από τις απουσίες, τις αλυσίδες μαθημάτων και την κατάργηση εξεταστικών. Τέλος επιδιώκει συνολικά την πειθάρχηση της νεολαίας αλλά και την ουσιαστική κατάργηση του ασύλου.

Όλα αυτά τα μέτρα ήδη κινούνται στην κατεύθυνση εναρμόνισης με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων που κατατάσσει την εκπαίδευση σε 8 βαθμίδες και πιστοποιεί τον κάθε απόφοιτο με βάση τα κριτήρια της γνώσης, της δεξιότητας, της ικανότητας. Σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που ήδη απολύει μαζικά συμβασιούχους και εργαζόμενους απαξιώνοντας ακόμα περισσότερο την παρερχομένη εκπαίδευση, νομιμοποιώντας τις δουλικές σχέσεις εργασίας που προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ. Η ανάγκη υπέρβασης της κρίσης από την πλευρά του κεφαλαίου προϋποθέτει τη δημιουργία ενός νέου πανεπιστημίου που θα ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις ανάγκες τις αγοράς.

Σε αυτήν την περίοδο ο κόμβος της 6ης Δεκέμβρη σηματοδοτεί τις νέες μάχες που καλούμαστε να δώσουμε το επόμενο διάστημα. Μια γενιά που την πυροβολεί καθημερινά η ιδιότυπη χούντα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ βλέπει στο πρόσωπο του Αλέξη τον ίδιο της τον εαυτό. Μέσα από την καταδίκη των δολοφόνων του Αλέξη δικαιώνεται το αίτημα του Δεκέμβρη για καταδίκη των φυσικών αυτουργών έχοντας υπόψη όμως ότι η πραγματική καταδίκη των πολιτικών αυτουργών μπορεί να γίνει μόνο μέσω του μαζικού πολιτικού εκβιασμού του κινήματος. Όμως τα αιτήματα του Δεκέμβρη παραμένουν ακόμα ανεκπλήρωτα όταν μια ολόκληρη γενιά βλέπει τα δικαιώματά της να τσακίζονται και να υποθηκεύεται το μέλλον της, όταν εντείνεται η καταστολή και η αστυνομοκρατία, όταν συνεχίζονται οι διώξεις αγωνιστών και μαθητών με βάση τον επαίσχυντο τρομονόμο και το ιδιώνυμο της κουκούλας. Η φλόγα του Δεκέμβρη θα ανάψει ξανά με τη νεολαία πυροκροτητή ευρύτερων αντιστάσεων, στο πλάι των εργαζομένων, του λαϊκού κινήματος και κάθε αγωνιζομένου κλάδου.

Σε αυτή τη συγκυρία καλούμαστε να δώσουμε την μάχη της γενιάς μας. Καλούμαστε να γράψουμε την δική μας ιστορία. Η συνέχιση των κινητοποιήσεων και των καταλήψεων, η πανελλαδική και κοινωνική διεύρυνση του αγώνα είναι η μόνη διέξοδος. Οι φοιτητικοί σύλλογοι δηλώνουμε δυναμικό παρόν και καλούμε σε κοινό αγώνα όλη την κοινωνία. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ να διαλύσουν το παρόν και το μέλλον μας. Με αγώνα διαρκείας θα ανατρέψουμε την πολιτική του μνημονίου μαζί με τους μαθητές, τους εργαζομένους, τη νεολαία. Φοιτητές και εργαζόμενοι μαζί για την ανατροπή της χούντας ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ! Με καταλήψεις διαρκείας, με μαχητικές διαδηλώσεις με συνελεύσεις και το συντονιστικό τους, με τις απεργίες των εργαζομένων θα δώσουμε αυτή τη μάχη μέχρι το τέλος! Μέχρι τη νίκη!

Ο νέος νόμος έκτρωμα δε θα κατατεθεί.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:

· Νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα

· Πανεκπαιδευτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 2/12.

· Παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 6/12 δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2008!

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ, ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: