Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ


  • ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 21/11, ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ (Κορνάρου 2 & Ερμού, 6ος όροφος) στισ 6.30μ.μ.
  • Την Δευτέρα 24ωρη απεργία για όλους τους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ και 2 ωρη στάση για όλους τους υπόλοιπους (τις 2 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και τις 2 πρώτες του απογευματινού). Η ΟΛΜΕ, επίσης, πήρε την απόφαση για δίωρη στάση εργασίας (12 – 14.00 για την πρωϊνή βάρδια και 14.00 – 16.00 για την απογευματινή)
  • Στις 12 όλοι έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
Έχουν προσληφθεί χιλιάδες αναπληρωτές, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχει κληθεί να υπογράψει σύμβαση και εργάζεται. Όσοι λίγοι κλήθηκαν να υπογράψουν τους δώσανε στην ουσία λευκή κόλλα, "λευκές" συμβάσεις που στην πραγματικότητα είναι παράνομες, που δεν εξασφαλίζουν τίποτα αναφορικά με μισθούς και δικαιώματα και οι οποίες ανά πάσα στιγμή μπορεί να ακυρωθούν, με συνεχή διαίρεσή τους σε υποέργα, κατηγορίες και υποκατηγορίες.. Ταυτόχρονα είναι απλήρωτοι και δεν ξέρουν πότε και αν θα πληρωθούν καθώς δεν έχουν προσληφθεί μέσω του κρατικού προυπολογισμού, αλλά μέσω ευρωπαϊκών επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
. Μιλάμε για πρωτοφανείς καταστάσεις μαύρης εργασίας με πρωτεργάτη το Υπουργείο Παιδείας. Για άλλη μια φορά εφαρμόζεται το μοντέλο της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας που δεν αφορά μόνο τους αναπληρωτές αλλά είναι προάγγελος της εξάπλωσης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και στο μόνιμο προσωπικό της εκπαίδευσης στο ωράριο, στο αντικείμενο διδασκαλίας και στο μισθό τους.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,
Θ' ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ... ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων - ένταξη της μισθοδοσίας μας στον κρατικό προϋπολογισμό
  • · Ενιαία εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ζητούμε η προϋπηρεσία μας να ισχύει σε ενιαία βάση
  • · Σύμβαση με ακριβή μισθολογική αναφορά, με πλήρη κάλυψη των επιδομάτων και σαφή ημέρα πληρωμής κάθε μήνα.
  • · Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους
Περισσότερα στο www.oromisthioi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: