Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ο ελληνικός πολιτισμός σε όλο του το μεγαλείο! Απλήρωτοι και δαρμένοι οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι συμβασιούχοι στο Υπουργείο Πολιτισμού απλήρωτοι 22 μήνες και συμβασιούχοι μια ζωή προχώρησαν σε αποκλεισμό του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης। Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους απαιτούν τα δεδουλευμένα τους, προσλήψεις, να καταργηθεί ο νόμος Παυλόπουλου που θα οδηγήσει σε 350 απολύσεις και να μονιμοποιηθούν μετά από ακόμα και 10 χρόνια αβεβαιότητας।
Η κυβέρνηση του Πασοκ απέναντι στα "παράλογα" αιτήματα των εργαζομένων πρόταξε τα ΜΑΤ, οι οποίοι με βία και χημικά εισέβαλαν στον αρχαιολογικό χώρο και χτύπησαν τους συμβασιούχους!। Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος όπως δίδαξαν και οι αρχαίοι ημων πρόγονοι। Ή αλλιώς το έργο επαναλαμβάνεται: στα πάνελ οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την υπεράσπιση της Ακρόπολης, του πολιτισμού και του τουρισμού। Για ακόμη μια φορά όμως οι εργαζόμενοι-σκλάβοι του 210υ αιώνα σηκώνουν το βάρος στις πλάτες τους। Το βάρος του ΔΝΤ, του μνημονίου, της ΕΕ, της κρίσης। Οι εργαζόμενοι θυσιάζονται "για να βγει η χώρα από την κρίση" δηλαδή στο βωμό του κέρδους। Κι αν πολιτισμός τους είναι να "πουλάνε" τα ιερά μάραμαρα στους τουρίστες (κι αυτό όχι χάριν κάποιου πολιτισμού, αλλά χάριν του κέρδους-γνωρίζουμε πως τα αρχαιολογικά ευρήματα θάβονται όταν οι μεγαλοεπιχειρηματίες ή η Εκκλησία ζημιώνονται ) και ταυτόχρονα οι άνθρωποι να θάβονται μέσα σε μια ταφόπλακα πείνας, εξαθλίωσης, ανεργίας, εκμετάλλευσης, βίας, τότε ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε άλλο από τον "πολιτισμό" σας! Ο δικός μας πολιτισμός έχει για κέντρο του τον άνθρωπο και επιτάσσει μια ζωή με αξιοπρέπεια, μια δουλειά που θα μπορούμε να ζήσουμε από αυτήν, όπου θα παίρνουμε το πλούτο που παράγουμε και όπου θα παράγουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες।
Σε απεργία προχώρησαν και οι μόνιμοι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί σήμερα στις 5 μμ σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους συμβασιούχους αρχαιολόγους
Δείτε κι άλλα विडियो



Δεν υπάρχουν σχόλια: