Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ο πόλεμος ξεκίνησε... 'Η θα πληρώσουμε εμείς ή θα πτωχεύσουν αυτοί!

Με τη μαζική συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία της περασμένης Πεμπτης 11/03 έδειξαν την αντίδρασή τους στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει από κοινού Κυβέρνηση-ΕΕ χιλιάδες εργαζόμενοι. Το συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα, με τεράστια συμμετοχή του κόσμου, έκανε φανερή την απόφαση των εργαζομένων να βάλουν φρένο στα αντιδραστικά αντιλαϊκά μέτρα. καθώς και στα σχέδια του κεφαλαίου να φορτώσει στις πλάτες του κόσμου της δουλειάς την κρίση του.

Φυσικά η απάντηση της κυβέρνησης στον κόσμο που κατέβηκε ανεξάρτητα στον δρόμο δεν ήταν αλλή από αυτή της βίας και της καταστολής. Πέρα από την προκλητική παρουσία της αστυνομίας και τα κύματα χημικών και δακρυγόνων που έπνιξαν τους διαδηλωτές, το αποκορύφωμα ήταν στην αρχή της πορείας και στην προσυγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων όταν διμοιρίες των ΜΑΤ στο ύψος της Σολωμού έκοψαν κυριολεκτικά στα δύο τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος ρίχνοντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και εισβάλλοντας ανάμεσα στους διαδηλωτές.

Είναι πλέον φανερό πως στην μάχη για τη καταστρατήγηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων ο εχθρός είναι πολλαπλός και έχει και πολλούς συμμάχους, είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πλήρη σύμπλευσή της ΝΔ και του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, η ΕΕ και οι κατευθύνσεις της και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αλλά και ο υποταγμένος εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που διαπραγματεύεται με τις δυνάμεις του κεφαλαίου.

Τώρα που στο όνομα της διεξόδου από την κρίση, της μείωσης του ελλείμματος και της εθνικής σωτηρίας προσπαθούν όχι μόνο να περάσουν τα πιο σκληρά μέτρα των τελευταίων δεκαετιών αλλά και να μας στερήσουν κεκτημένα που έχουν κατακτηθεί μέσα από χρόνιους αγώνες του λαϊκού κινήματος, τώρα είναι η στιγμή να αντιδράσουμε, όχι μόνο για να πάρουν πίσω τα μέτρα τους αλλά για να διεκδικήσουμε τη δουλειά την παιδεία και τη ζωή που μας ανήκει.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλοσοφικής πήρε στην συνέλευσή του απόφαση για συμμετοχή στην ανεξάρτητη προσυγκέντρωση και πορεία με τα Πρωτοβάθμια Σωμματεία και τους Φοιτητικούς Συλλόγους και για κατάληψη της σχολής την ημέρα της απεργίας και την επόμενη.Ο σύλλογός μας πρέπει σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να παραμείνει σε αγωνιστική τροχία σε συντονισμό με τις δυνάμεις της εκπαίδευσης και της εργασίας. Το δίλημμα έχει πια τεθεί! Ή θα παλέψουμε με ενωτικούς, νικηφόρους, εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες, ή θα αφήσουμε τον αντεργατικό οδοστρωτήρα να σαρώσει ό, τι μας έχει απομείνει.

Όλοι/ες στην πορεία την Τρίτη 16/03 στις 6μμ στα Προπύλαια με τα α’βάθμια σωματεία, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: