Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Εσεις με φιέστες και εμείς με αγώνες για δημόσια δωρεάν εκαπίδευση

Βραβείο υποκρισίας και οπλοφορίας από την κα Διαμαντοπούλου και την ηγεσία του Υπ. Παιδείας έλαβαν οι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που ακύρωσαν τη σημερινή φιέστα του Υπουργείου Παιδείας προβάλλοντας τα πραγματικά προβλήματα τη σημερινού σχολείου. Η Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, το Συντονιστικό Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών και μόνιμοι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν για την παρατεταμένη αδιοριστία, την απλήρωτη εργασία χιλιάδων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών εδώ και ένα χρόνο, για τη σύμπτυξη τμημάτων, τις απολύσεις και το κλείσιμο σχολείων. Το Υπουργείο Παιδείας με απίστευτα υποκριτικό τρόπο διοργανώνει φιέστες για το νέο σχολείο…μόνο που το νέο σχολείο είναι παλιό, πέρα και έξω από τις ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Ξαναγυρίζουμε στους 30 μαθητές ανά τάξη, με περικοπές μισθών και επιδομάτων, με ουσιαστική κατάργηση των μόνιμων διορισμών…, ένα σχέδιο διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας έγιναν σήμερα ξεκάθαρες, όταν με την ανοχή της ίδιας της Υπουργού, άνθρωποι της προσωπικής της φρουράς που οπλοφορούσαν, επιτέθηκαν στους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς. Με όπλα δε γίνεται διάλογος, κα Διαμαντοπούλου.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτά που μας ανήκουν. Τα μαθήματα, κα Διαμαντοπούλου δίνονται στις τάξεις και στους δρόμους και όχι σε illustration αμφιθέατρα.

Διεκδικούμε:

· Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο σχολείο

· Κατάργηση της ωρομισθίας και της ελαστικής εργασίας. Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

· Καμία κατάργηση του πίνακα προϋπηρεσίας

· Όχι στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, αδιόριστους, ωρομίσθιους, αναπληρωτές

- στην αυριανή κοινή συνέλευση του Συντονιστικού Ωρομισθίων και της Π.Ε.Α.Ε., 6μ.μ., στα γραφεία της ΔΟΕ, (Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα)

- στην απογευματινή πορεία της Τρίτης 16/3, 6μ.μ. στα Προπύλαια Πανεπιστημίου


Συντονιστικό ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Δείτε το video εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: