Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Δεν μας τρομοκρατούν συλλήψεις, δακρυγόνα...νόμος είναι το δίκιο του αγώνα!

Μέρες πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τα καθεστωτικά ΜΜΕ, εκπροσωπόντας το Υπουργείο «Προστασίας» του Πολίτη, καλλιεργούσαν κλίμα τρομοκρατίας και φόβου.
Πήραν, όμως, την απάντηση που τους άρμοζε από την πολύ μαζική και μαχητική συμμετοχή νεολαίας και εργαζομένων στην πορεία την 6η Δεκέμβρη στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και από τους χιλιάδες μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην πανεκπαιδευτική πορεία την 7η Δεκέμβρη. Βγήκαν στο δρόμο και πάλι για την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων του Αλέξη, για να υπερασπιστούν το άσυλο, για να αφοπλιστεί η αστυνομία, να διαλυθούν τα ΜΑΤ και για να διεκδικήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα της εποχής μας. Βγήκαν και πάλι στο δρόμο για να διαδηλώσουν την εναντίωση τους στην πολιτική της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας και της παιδείας της αγοράς που ακολουθεί το Πασοκ στις κατευθύνσεις της ΕΕ.
Μπροστά στο φόβο ενός νέου ξεσηκωμού της νεολαίας και των εργαζομένων η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ένα όργιο τρομοκρατίας. Εξάλλου η εντολή του γνωστού cow-boy Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για μηδενική ανοχή στους αγώνες αμφισβήτησης της πολιτικής που δολοφονεί τις ανάγκες μας σε παιδεία και εργασία ήταν ξεκάθαρη. Χολιγουντιανών μεγεθών αστυνομοκρατία, καταπάτηση ασύλου με συλλήψεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στην Νομική Αθήνας και στην Πρυτανεία, όπου διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν καταλάβει το πεζοδρόμιο, προληπτικές συλλήψεις, αμέτρητες προσαγωγές και κράτηση διαδηλωτών και σε 3 μέρες 300 συλλήψεις, εισβολή των ΜΑΤ στον κοινωνικό χώρο Ρεσάλτο και στο δημαρχείο του Κερατσινίου, τόνοι δακρυγόνων, ξυλοδραμοί, αστυνομικός που τράβηξε ξανά πιστόλι κηνυγώντας διαδηλωτές...Αποκορύφωμα της άγριας καταστολής είναι ο βαρύς τραυματισμός της διαδηλώτριας εκπαιδευτικού Αγγελικής Κουτσουμπού την οποία παρέσυρε μηχανή από τους άνδρες της «ομάδας Δ» και η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο.
Στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες βρέθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο. Μέσα σε 3 μέρες καταπατήθηκε ουκ ολίγες φορές στη Νομική, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (κ μάλιστα 2 φορές), στα Προπύλαια κι όλα αυτά λίγες μόνο μέρες από τότε που ΜΑΤ περίμεναν τους φοιτητές στην είσοδο των σχολών τους και με απόφαση λοκ-αουτ! Η σχολή μας την Δευτέρα εκτάκτως και από τα πάνω με απόφαση της κοσμητείας έκλεισε, χωρίς απόφαση του φοιτητικού μας συλλόγου. Στα κανάλια πρώτο θέμα ήταν η κατάργηση του ασύλου που βρίσκει σύμφωνη το Πασοκ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Προς τι όλη αυτή η καούρα για το άσυλο; Γιατί ο πραγματικός ρόλος του ασύλου είναι η πυροδότηση και η οργάνωση των αγώνων του μαζικού φοιτητικού, εργατικού και λαϊκού κινήματος. Γιατί το άσυλο είναι κατάκτηση του λαού, είναι το κοινωνικό άσυλο των αγώνων και της πραγματικής δημοκρατίας των Γενικών Συνελεύσεων.
Όσο κι αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να τρομοκρατήσουν τον αγωνιζόμενο κόσμο. Όπως τόσες χιλιάδες βρέθηκαν στις 6 κ 7 Δεκέμβρη στον δρόμο, όπως πραγματοποιήθηκαν πλήθος μαζικών συνελεύσεων σε σχολεία και σχολές που αποφάσισαν κατάληψη, έτσι και θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία και για τις δημοκρατικές ελευθερίες της εποχής μας. Όσο τα αιτήματα της εξέγερσης του Δεκέμβρη είναι ανεκπλήρωτα, θα συνεχίσουμε με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες για ένα κίνημα νεολαίας-εργαζομένων κόντρα στην αυταρχική πολιτική των κυβερνήσεων που λεηλατεί τα δικαιώματά μας με ραντεβού την απεργία και την διαδήλωση στις 17 του μήνα.
Όλοι/ες στην πορεία ενάντια στην καταστολή στις 8/12, 18οο στα Προπύλαια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: