Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση των κατειλλημένων σχολών της Αθήνας

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ Α.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ ‘08

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6/12/2008 από ένστολο ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ., ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και η νεολαιίστικη έκρηξη του Δεκέμβρη του ’08 σημάδεψε τα δρώμενα της ελληνικής και όχι μόνο κοινωνίας. Η πρώτη μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης εξέγερση της νεολαίας άφησε βαθιά τα σημάδια της τόσο στην κυρίαρχη πολιτική όσο και στα κοινωνικά κινήματα. Η γενιά μας, μια γενιά που έχει μπει στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων και των κατευθύνσεων της ΕΕ (ΚΕΣ, ελαστασφάλεια κλπ), μια γενιά που θα είναι η πρώτη όπως λένε που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της εξεγέρθηκε όχι μόνο απέναντι στην κατάπτυστη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη αλλά και απέναντι στην καθημερινή πραγματικότητα που βιώνει, απέναντι στο μέλλον που της ετοιμάζουν. Η νεολαία λοιπόν, έχοντας την πιο «προνομιακή σχέση» με το μέλλον δε θα μπορούσε παρά να είναι πρωταγωνιστής αυτής της έκρηξης που έφερε βέβαια, στο ίδιο μετερίζι του αγώνα πολλές κοινωνικές ομάδες, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους νέους εργαζόμενους που βιώνουν την καταβαράθρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων αλλά και σκληρά εκμεταλλευόμενα στρώματα όπως οι μετανάστες.

Ένα χρόνο αργότερα και ενώ μεθοδευμένα η κοινωνική έκρηξη του 2008 σπιλώθηκε και κατασυκοφαντήθηκε από το αστικό μπλοκ εξουσίας και τα μακριά του χέρια με ποικίλους τρόπους, όσο και αν θέλουν να πειθαρχήσουν και να καθυποτάξουν την νεολαία τα αιτήματα, οι στόχοι, τα μηνύματα της εξέγερσης του Δεκέμβρη παραμένουν ανολοκλήρωτα και ζωντανά! Γιατί μπορεί η κυβέρνηση να άλλαξε, η πολιτική όμως που εφαρμόζει είναι η ίδια με την προηγούμενη σε όλα τα επίπεδα. Γιατί το ΠΑΣΟΚ εμπαίζει την εργαζόμενη νεολαία στο θέμα των stage, ενώ παράλληλα με τις απολύσεις και την ανεργία να διευρύνονται φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή τον πιο ταξικό προϋπολογισμό της μεταπολίτευσης ετοιμάζοντας βαριά φορολογία για μισθωτούς και συνταξιούχους (οι οποίοι πληρώνουν βέβαια την μερίδα του λέοντος της φορολογίας). Γιατί στην εκπαίδευση ανασυντάσσονται για να διαλύσουν το φοιτητικό κίνημα που αποτέλεσε εμπόδιο για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, του αυταρχικού, επιχειρηματικού νόμου-πλαίσιο, της αξιολόγησης, της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των ΚΕΣ (δηλαδή των πολιτικών κατευθύνσεων της Μπολόνια) που κι οι ίδιοι θέλουν να προωθήσουν. Γιατί με το νέο εξεταστικό σύστημα, δεν θα απαλλάξουν τους μαθητές από το σχολείο-εξεταστικό κάτεργο, αντίθετα εντείνουν την υπάρχουσα κατάσταση μεταφέροντας το βάρος σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Γιατί η νέα κυβέρνηση έρχεται ως οδοστρωτήρας των δημοκρατικών ελευθεριών να δώσει παραδείγματα καταστολής και τρομοκράτησης. Δημιουργώντας ένα κλίμα φόβου και τρομουστερίας προσπαθεί να κάμψει τις κοινωνικές αντιδράσεις που ξέρει ότι θα υπάρξουν και θα αποτελέσουν εμπόδιο απέναντί στη πολιτική της – χαρακτηριστικά σημειώνουμε τις δίκες των μαθητών που καταλαμβάνουν τα σχολεία, τις 300 αναίτιες προσαγωγές στην πορεία της 17ης Νοέμβρη καθώς και το «στρατοκρατούμενο» από τις δυνάμεις καταστολής κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα η κυβέρνηση της «προστασίας του πολίτη» απέκλειε τις κεντρικές σχολές την εβδομάδα που ήταν προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών για το Πολυτεχνείο, καταστρατηγώντας κατάφορα το θεσμό του Ασύλου. Με λογικές τύπου «λοκ άουτ» και αποκλεισμό των σχολών από τις δυνάμεις καταστολής προσπαθούν να σπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία στο αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα, προσπαθούν να καταργήσουν το αιματοβαμμένο πανεπιστημιακό άσυλο (όπως έγινε λίγες μέρες πριν έξω από την ΑΣΟΕΕ) που αποτελεί ορμητήριο έκφρασης της λαϊκής οργής και των κοινωνικών κινημάτων.

Η νεολαία και οι εργαζόμενοι πρέπει να αψηφήσουν μαχητικά τον κατασταλτικό κλοιό που πάνε να δημιουργήσουν απέναντι στις αντιστάσεις και τους αγώνες τους. Η φετινή 6η Δεκέμβρη δεν μπορεί να έχει το χαρακτήρα επετείου και σιωπηλού μνημόσυνου που θέλουν να της προσδώσουν οι από πάνω, πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για το ξέσπασμα καινούριων αγώνων των φοιτητών ,των μαθητών, των εργαζομένων. Σε αυτή την περίοδο που η νέα κυβέρνηση εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε όλα τα μέτωπα η νεολαία δεν μπορεί να περιμένει, αλλά πρέπει να φέρει ανατρεπτικά ξανά στο προσκήνιο τα αιτήματα και το πνεύμα του Δεκέμβρη, εμπλουτίζοντας τα με τα επίδικα του σήμερα, και τελικά συγκροτώντας ένα μαζικό κίνημα μαχητικής αντιπολίτευσης στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τη σύμπλευση της ΝΔ και τις κατευθύνσεις ΕΕ και ανατροπής των μέτρων που έρχονται να συντρίψουν τα δικαιώματα μας σε εργασία και εκπαίδευση και να καταπατήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 13:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ

(ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧ. - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧ. – ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧ. , ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧ. – ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧ. – ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧ. - ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧ.– ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧ. - ΣΕΜΦΕ – ΙΑΤΡΙΚΗΣ – ΦΥΣΙΚΟΥ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: