Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Υπουργείο “Προστασίας” του Πολίτη!...ή αλλιώς ...Αθήνα μια απαγορευμένη πόλη!

1. Πόσους ένστολους συναντάτε βγαίνοντας από το σπίτι σας;
α. κανέναν
β. δύο
γ. αδιευκρίνιστος αριθμός

2. Πόσες διαφορετικές ομάδες ενστόλων συναντάτε στη γειτονιά σας;
α. δημοτική αστυνομία
β. πεζή περιπολία
γ. ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ, ΖΗΤΑ, ΗΤΑ, ΘΗΤΑ, ΓΙΩΤΑ…

3. Ποιοι παράγοντες καθορίζουν κάθε πρωί το χρόνο που χρειάζεστε για να πάτε από το σπίτι σας στην πλησιέστερη στάση λεωφορείου ή τρόλευ;
α. η ώρα που θα ξυπνήσω
β. ο καιρός
γ. οι εξακριβώσεις από τα όργανα της τάξης
(Το παραπάνω ερωτηματολόγιο μοιράστηκε στους κατοίκους της περιοχής των Εξαρχειών σε παρέμβαση κατά της αστυνομοκρατίας.)

Πάντα στα πλευρά του πολίτη!

Με το καλημέρα σας, η νέα κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ έκανε „αισθητή” την παρουσία της και ιδίως στο κέντρο της Αθήνας. Ο κυριος Βούγιας,υφυπουργός στο μετονομασμένο υπουργείο “ Προστασίας του Πολίτη ” με την δήλωση του ξεκαθάρισε από την αρχή, ποιά θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση, λέγοντας, πως δεν θα επιτραπούν εστίες ανομίας μέσα στην πόλη ενώ ο υπουργός κ. Χρυσοχοίδης ξεκαθάρισε από την αρχή ότι καμία περιοχή της Αθήνας δεν θα αποτελεί άβατο. Μάλλον έχουν ξεχάσει ποιά ήταν η τύχη των προκατόχων τους.

Έτσι η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ αμέσως μόλις ανέλαβε την κυβερνητική διαχείριση, προχώρησε σε μια πρωτοφανή επιχείρηση αστυνόμικης βίας και καταστόλης στην περιοχή των Εξαρχείων. Λες και ήταν έτοιμοι εδώ και καιρό, σαν μια προαποφασισμένη εκ των προτέρων ενέργεια, οι αστυνομικοί κατέλαβαν (χωρίς κανένα λόγο) το πάρκο της οδού Χαριλάου Τρικούπη, κάνοντας 8 τουλάχιστον συλλήψεις, 70 προσαγώγες και εκατοντάδες ελέγχους σε περαστικούς, ενώ ο κατοχικός τους στρατός έπνιγε αναίτια την περιοχή με δακρυγόνα, τρομακρατώντας έτσι όποιον μένει, συχνάζει , ή περνάει από εκεί. Η κατάσταση βέβαια αυτή επικρατεί εδώ και δύο εβδομάδες στην περιοχή με ΜΑΤ σε κάθε γωνία, αστυνομικές περιπολίες στους δρόμους και Δελτάδες να κόβουν ασταμάτητα βόλτες πάνω κάτω. Όλα αυτά βεβαια μετα τις δηλώσεις του υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη, ο οποίος δεσμεύτηκε για μια δημοκρατική και εθνική αστυνομία πρός τον πολίτη και όπως δήλωσε σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους, όποιος αστυνομικός ακουμπάει πολίτη δεν έχει θέση στην αστυνομία και θα φέυγει με συνοπτικές διαδικασίες με πρωτοβουλία του ίδιου. Δηλώσεις που διαψεύστηκαν πλήρως από την πραγματικότητα αφού έφθασαν στο σημείο να προσάγουν δημοσιογράφους που παρενέβησαν σε αναίτια σύλληψη ανηλίκου! Μήπως όμως το “τράβηγμα” των μαλλιών, οι σφαλιάρες, οι βωμολοχίες, οι ερωτήσεις του τύπου “που πάς” “από που έρχεσαι” και “γιατί πάς στα Εξάρχεια” δεν θεωρούνται ακούμπημα;

Έτσι λοιπόν ο νέος υπουργός ξεκίνησε την θητεία του ποινικοποιώντας μια περιοχή των Αθηνών και συνεχίζοντας με την καταστολή ως το μέσο επιβολής των επιδιώξεων τους. Η ωμή αστυνομίκη βία των πρώτων ημερών διακυβέρνησης αποτελεί και δείγμα των ημερών που θα ακολουθήσουν. Προφανώς δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη περιοχή, ούτε πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία. Είναι η πολιτική Ν.Δ- ΠΑ.ΣΟ.Κ- Κεφαλαίου που με μπροστάρη τα ΜΑΤ και την καταστολή προετοιμάζει πογκρόμ σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε αντιστέκεται και πάει κόντρα στην αντιδραστική πολιτική τους. Είναι η ίδια πολιτική που χτυπούσε τους φοιτητές στις μεγαλειώδεις πορείες του φοιτητικού κινήματος, που ξυλοκοπεί, βασανίζει και οδηγεί τους μετανάστες (5 δολοφονίες μεταναστών μέσα σε ένα χρόνο), που χτυπά τους εργάτες, που όπλισε το χέρι του ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια και δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Είναι η ίδια πολιτική που καθημερινά χτυπά και λεηλατεί τα όνειρα μας. Είναι φανερό το ότι φοβούνται. Φοβούνται νέες εξεγέρσεις, και καλά κάνουν και φοβούνται. Ας είμαστε λοιπόν εμείς που θα επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους...Εμπρός για τους νέους Δεκέμβρηδες!!!

Όλοι στην πορεία ενάντια στην αστυνομοκρατία την Πέμπτη 29/10 στις 6μμ στην πλατεία Εξαρχείων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: