Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Οι επιθέσεις στο άσυλο θα ανατραπούν από το φοιτητικό κίνημα!


Χθες στις 27/04 το απόγευμα μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο της Καισαριανής μεγάλη αστυνομική δύναμη προφασιζόμενη τα επεισόδια που ξεκίνησαν έξω από το γήπεδο κυνήγησε και ανάγκασε ομάδα φιλάθλων να μπει στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Οι αστυνομικές δυνάμεις (μια κλούβα ΜΑΤ και πολυπληθής τμήμα από την νεοσύστατη ομάδα Δέλτα που εμφανίστηκε μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη) όχι μόνο δεν σταμάτησαν την καταδίωξη έξω από το χώρο του πανεπιστημίου αλλά παραβίασαν το λαϊκό κεκτημένο του ασύλου, κάνοντας μάλιστα «έφοδο» έως τη σχολή του Μαθηματικού.
Οι δυνάμεις καταστολής κάνοντας μια πρωτοφανή επίδειξη «τσαμπουκά» και «αποφασιστικότητας» κατέλυσαν το άσυλο με επαίσχυντο τρόπο παραμένοντας στο χώρο της πανεπιστημιούπολης για ώρα. Είναι έκδηλο ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα μεμονωμένο, τυχαίο περιστατικό. Το θράσος των κατασταλτικών δυνάμεων, η προκλητική παρουσία τους μέσα στο χώρο της πανεπιστημιούπολης, αποτελεί τη συνέχεια της αντιδημοκρατικής, τρομοκρατικής επιχείρησης που έχει εξαπολύσει η αυταρχική κυβέρνηση της ΝΔ τόσο στο άσυλο, ως εφαλτήριο κινητοποιήσεων και αγώνων, όσο και συνολικά στο μέτωπο της καταστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση, ευθυγραμμισμένη με τις προσταγές της Ε.Ε., επαναβαφτίζει την έννοια της δημοκρατίας, σαρώνοντας κάθε δημοκρατική ελευθερία, κάθε υπόνοια δικαιώματος. Οι μαζικές συλλήψεις μαθητών και φοιτητών τον Δεκέμβρη, η δολοφονική επίθεση στην συνδικαλίστρια Κ.Κούνεβα, οι δίκες μαθητών στη Λάρισα με τον τρομονόμο, οι χαφιεδοκάμερες και οι δυνάμεις «κατοχής» που κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας και οι φασιστικές επιθέσεις σε πάρκα και στέκια αποτελούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του νέου δόγματος «δημοκρατίας» που προκρίνει ο αστικός συνασπισμός εξουσίας. Επιπρόσθετα σε αυτά έρχονται και τα νέα μέτρα ποινικοποίησης της «κουκούλας» και περιστολής των διαδηλώσεων τα οποία δρομολογούνται με το νέο νομοσχέδιο Δένδια. Σε αυτές τις συνθήκες άκρατου ολοκληρωτισμού, έξω από το στόχαστρο της κυρίαρχης πολιτικής δεν θα μπορούσε να μείνει η εστία συσπείρωσης και έκφρασης όλων των ανησυχιών, των αποφάσεων και των δράσεων του λαϊκού κινήματος, το πανεπιστημιακό άσυλο. Μετά την νεολαιίστικη έκρηξη του Δεκέμβρη, η κυβέρνηση της ΝΔ και η συμπολίτευση του ΠΑΣΟΚ – με την αρωγή των κατασταλτικών μηχανισμών και των ΜΜΕ – έθεσαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο κατασυκοφάντησης και σπίλωσης του ασύλου με απώτερο σκοπό την κατάλυση του. Τους τρομοκρατεί ένα άσυλο που ξεφεύγει από τα στενά όρια του ακαδημαϊκού χαρακτήρα όπως το θέλει ο αντιδραστικός νόμος πλαίσιο. Φοβούνται ένα άσυλο εφαλτήριο κοινωνικών αγώνων, ένα άσυλο στο οποίο η νεολαία και οι εργαζόμενοι θα δρουν και θα εκφράζονται ανατρεπτικά. Για αυτό προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους έξω από τους πανεπιστημιακούς χώρους (όπως συμβαίνει συχνά και με στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης, χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το εν λόγω περιστατικό).
Η απάντηση του φοιτητικού κινήματος απέναντι σε αυτές τις μεθοδευμένες κινήσεις σπίλωσης και κατάλυσης του ασύλου πρέπει να είναι άμεση, μαζική και αμείλικτη! Μαζί με κοινωνικούς φορείς, εργαζομένους και σωματεία οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πρέπει να υπερασπιστούν μάχιμα το αιματοβαμμένο λαϊκό άσυλο, να καταδικάσουν σύσσωμοι την παρουσία των δυνάμεων καταστολής εντός του πανεπιστήμιου, να απαιτήσουν την διασφάλιση του ακεραίου του θεσμού του ασύλου εφεξής. Να αποκρούσουν την κατασταλτική εκστρατεία των δυνάμεων της κυρίαρχης πολιτικής σε όλα τα μέτωπα, να βάλουν φραγμό στην κατάλυση των δημοκρατικών τους ελευθεριών. Οι τρομοκρατικές ενέργειες της κυβέρνησης και των βοηθών της δεν θα μας φοβίζουν. Μας εξοργίζουν!

-ΕΞΩ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ. ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ
-ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ.
-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!
ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: