Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Όλοι/ες στην πανεργατική απεργία στις 2 Απρίλη με τα α'βάθμια σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους

Σε μια περίοδο που οξύνεται η επίθεση της κυβέρνησης με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ,κάτω από τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωση ως απάντηση στην οικονομική κρίση
σε εργασία( μαζικές απολύσεις, πάγωμα μισθών, φορομπηξία, ελαστικές σχέσεις εργασίας,κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων...)
σε εκπαίδευση (αναγνώριση των ΚΕΣ, κατάργηση ασύλου, εφαρμογή νόμου-πλαίσιο...)
όσο και στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες (άσυλο,ποινικοποήση κουκούλας, αυτόφωρο για περιύβριση αρχής, τρομονόμοι...)
Κι ενώ ρίχνουν το βάρος της κρίσης στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας και απαιτούν την πλήρη συμμόρφωση και υποταγή τους, ο γραφειοκρατικοποιημένος υποταγμένος συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ διατυπώνει με τον ΣΕΒ από κοινού αιτήματα ¨διεξόδου" από την κρίση και τηρεί επί της ουσίας μια ξεδιάντροπη στάση συναίνεσης στην επίθεση.
Είναι λοιπόν πιο αναγκαία από ποτέ η ανασυγκρότηση του ταξικού αγωνιστικού εργατικού κινήματος για μαζικούς νικηφόρους αγώνες. Είναι αναγκαίο να βγει στο προσκήνιο ένα πολιτικό κίνημα νεολαίας εργαζομένων για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και για την υπεράσπιση των δικαιώματων μας.
Η απεργία στις 2 Απρίλη είναι μια ευκαιρία να βγουν οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας μπροστά!
Όλοι/ες την Πέμπτη 2/4 στις 10.30 π.μ. στη συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων,στο Πολυτεχνείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: