Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση της ΕΑΑΚ


Στις 23/12 αγωνιστής και μέλος της ΕΑΑΚ δέχθηκε επίθεση από ομάδα περίπου 20 τραμπούκων που τον απομόνωσαν, τον χτυπούσαν και τον κλωτσούσαν στο κεφάλι και σε όλο το σώμα μετά το τέλος της πανεκπαιδευτικής διαδήλωσης, με τον ίδιο τρόπο των ΜΑΤ. Ο αγωνιστής κατέληξε με τραύματα στο κεφάλι στο νοσοκομείο, και μόνο η παρουσία συντρόφων και άλλων αγωνιστών στο σημείο, απέτρεψε τον πολύ βαρύ τραυματισμό του. Οι πρακτικές της στοχοποίησης αγωνιστών, της περικύκλωσης, επίθεσης και του άγριου ξυλοδαρμού μόνο σε συμμορία μπορούν να αποδοθούν. Οι συγκεκριμένοι εμφανίζονται και αυτό - αποκαλούνται «αναρχικοί», ωστόσο καμία σχέση δεν έχουν με πολιτικούς χώρους, δυνάμεις ή συλλογικότητες που αναφέρονται και συμμετέχουν στο κίνημα. Οι συμμορίτικες αυτές επιθέσεις και όσοι τις υλοποιούν λειτουργούν αντιθετικά και υπονομεύουν την πολιτική κλιμάκωση και ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος, ενισχύουν τελικά την προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει σε αυτή τη φάση το κίνημα και τους αγωνιστές του. Είναι ακόμα πιο επικίνδυνο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα είχε σχεδιάσει και στήσει την επίθεση, με απειλές εναντίον του αγωνιστή και της ΕΑΑΚ, που έχει παίξει πρωτοπόρο και καθοριστικό ρόλο στο φοιτητικό και ευρύτερα στο νεολαιίστικο κίνημα. Πραγματοποιείται δε, σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για το κίνημα, μέσα στη φλόγα της νεολαιίστικης και λαϊκής εξέγερσης, σε μία καμπή που διακυβεύεται η πολιτική κλιμάκωση, διεύρυνση και κατεύθυνση του κινήματος. Το χτύπημα στο συναγωνιστή και σύντροφό μας είναι χτύπημα και στοχοποίηση όλης της ΕΑΑΚ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, της συμβολής της τελικά στο μαζικό κίνημα. Θεωρούμε ότι οι πρακτικές αυτές βρίσκονται εκτός και εναντίον του κινήματος, δεν μπορεί καν να αυτό – αναφέρεται ή να «καλύπτεται» από πολιτικούς χώρους που έχουν συμμετοχή και παρέμβαση στο λαϊκό κίνημα.
Κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των αγωνιστών θα μας βρει απέναντι της. Το κίνημα θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους αγωνιστές του, δε θα ανεχτεί καμία προσπάθεια τρομοκράτησης του, από όπου και αν προέρχεται. Η ΕΑΑΚ και η αντικαπιταλιστική αριστερά πρώτα και κύρια δίνει τη μάχη για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, ενάντια στη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, το κεφάλαιο. Υπερασπιζόμαστε τον πολιτικό, ανεξάρτητο αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, τις μορφές οργάνωσης και πάλης τους, απέναντι στις δυνάμεις καταστολής, στο όργιο κρατικής – κυβερνητικής βίας. Καταδικάζουμε και δε θα ανεχτούμε τη στοχοποίηση και το χτύπημα της ΕΑΑΚ από συμμορίες, τις απειλές, τη συκοφάντηση, την τρομοκράτηση των αγωνιστών και του αντικαπιταλιστικού δυναμικού. Η ΕΑΑΚ και η αντικαπιταλιστική αριστερά παλεύει μέσα από το μαζικό κίνημα, τις συνελεύσεις, τις διαδικασίες και τις αποφάσεις του ώστε να καταδικαστεί κάθε τέτοια πρακτική και επίθεση που στρέφεται ενάντια στην εργατική και νεολαιίστικη πάλη, στοχεύει στην τρομοκράτηση του κινήματος.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς, τις συνελεύσεις του φοιτητικού κινήματος, τα εργατικά σωματεία, τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση, να καταδικάσουν την συμμορίτικη επίθεση.

ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ σε ΑΕΙ – ΤΕΙ