Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Πέμπτη 12/06 στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6μ.μ. ως εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Λευκίμμης και καταγγελίας της κρατικής καταστολής


Οι κάτοικοι της περιοχής της Λευκίμμης στην Κέρκυρα έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην εγκατάσταση ενός πρωτόγονου ΧΥΤΑ. Η χωματερή αυτή ακόμα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι παράνομη καθώς απέχει 150 μέτρα από τα σπίτια τους, καθώς είναι κοντά σε δυο ποτάμια και την παραλία του Άγιου Πέτρου δηλητηριάζοντας έτσι τον υδροφόρο ορίζοντα, καθώς θα ποτίζει με τοξικά απόβλητα τις καλλιέργεις της περιοχής και τελικά θα απειλεί την ζωή των κατοίκων.
Απέναντι λοιπόν στην δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων η κυβέρνηση και όλοι οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιστράτευσαν πάνω από 10 διμοιρίες ΜΑΤ-ΥΜΕΤ και ΟΠΚΕ για να καταστείλλουν , με την πιο απρόκλητη βία, με δακρυγόνα,αφυξιογόνα, με δεκάδες συλλήψεις και με βιαιοπραγίες, τον αγώνα των κατοίκων . Αποτέλεσμα της βίας και της καταστολής είναι τρείς βαριά τραυματισμένοι και μια νέα γυναίκα μητέρα δύο παιδιών νεκρή!
Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την ΝΔ ,την πολιτική της και όλους όσους σιωπούν!
Οι κάτοικοι δεν τρομοκρατήθηκαν και συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους χωρίς να είναι μόνοι τους.
Συμμετέχουμε την Πέμπτη 12/06 στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6μ.μ. ως εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Λευκίμμης και καταγγελίας της κρατικής καταστολής που δολοφόνησε την Μαρία Κουλούρη.
Απαιτούμε
  • Να παραιτηθούν ο Δήμαρχος και το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκιμμαίων
  • Να φύγουν τα ΜΑΤ και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη δολοφονική βία και τρομοκρατία
  • Να ανατραπούν τα σχέδια για νέο ΧΥΤΑ στην περιοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια: